Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Pablo Casado.

El PP ja té nou líder després de Pablo Casado

Alberto Nuñez Feijóo vol agafar les regnes del PP després de la marxa de Pablo Casado

El Partit Popular s'ha convertit en un autèntic infern durant les darreres setmanes. La batalla interna entre el seu líder Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso ha arrasat amb tot, arribant a nivells inimaginables.

En comptades ocasions s'ha pogut veure una guerra dins del PP, perquè ja en tenen prou amb els altres partits. Tot i això, tot sembla haver-se solucionat durant el dia d'avui.

Muntatge de fotos de Pablo Casado i isabel Díaz Ayuso.
La guerra entre Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso no ha acabat bé pel líder del PP. | CatalunyaDiari
 

Després de molt de temps, Pablo Casado ha hagut de forçar la seva sortida imminent abans que la seva reputació s'agreugés encara més. Tothom s'esperava que Ayuso es posés al capdavant del Partit Popular, però ha estat una altra cara coneguda la que s'ha fet càrrec de la institució política.

Feijóo vol ser el nou líder del PP

Encara no hi ha cap informació oficial, però segons ha informat EFENoticias, Alberto Nuñez Feijóo s'ha postulat com un seriós candidat per dirigir el Partit Popular com a màxim representant.

El nom de Feijóo, president de la Junta de Galícia des del 2009, era un dels que s'havien posat damunt la taula. Des que la marxa de Pablo Casado fos tan sols un secret de domini públic, el gallec era l'home més ben situat al costat d'Isabel Díaz Ayuso.

Primer pla d'Alberto Núñez Feijóo
Tot i que no s'ha confirmat encara, Alberto Nuñez Feijóo s'ha postulat com un dels candidats a la Presidència del PP. | Europa Press
 

Això no vol dir que tot això els porti a un gran enfrontament, sinó tot al contrari. I és que Ayuso ha mostrat el seu total suport i ajuda per a Alberto Nuñez Feijóo en cas que aquest sigui nomenat com a nou líder del Partit Popular.

Des de dins del partit, consideren que el president gallec és l'ideal per combatre el vot del centre al PSOE.

El PP ha de decidir com més aviat millor i de la millor manera

El Partit Popular no té cap marge d'error. S'acosten les eleccions i els diferents partits polítics van traient el cap, així que els dirigents del PP no poden fallar en escollir el líder que els guiarà per tornar a ser votats a tot Espanya.

Isabel Díaz Ayuso mig somrient i mirant cap a un costat
Isabel Díaz Ayuso ha guanyat la seva particular batalla contra Pablo Casado i ha provocat la seva dimissió de forma irrevocable. | GTRES
 

A més, com s'ha comentat anteriorment, altres institucions com la de VOX amenacen sovint d'avançar els populars en la seva principal carrera. D'aquesta manera, el Partit Popular haurà d'escollir una cara forta que els defensi amb dents i ungles.

Les eleccions generals són el 2023, així que el nou líder haurà de fer els deures molt ràpid si és que vol convèncer el seu públic. Tot i que encara no s'ha confirmat, el nom d'Alberto Nuñez Feijóo pren molta força. Potser el Partit Popular aconsegueix oblidar Pablo Casado en qüestió de dies.

Aquest últim, clarament minvat per la seva batalla contra Isabel Díaz Ayuso, encara s'ha de pronunciar i fer el seu discurs final. Un cop fet, dins del PP es mouran les fitxes oportunes.

Casado i Feijóo, amics i enemics

La relació entre Pablo Casado i Alberto Nuñez Feijóo ha anat canviant amb el pas del temps, serà cert això que diuen que el poder desgasta. I és que allò que semblava una gran amistat, ha acabat amb la dimissió d'un i l'intent d'arrabassar-li el poder de l'altre.

Un cartell demanant la dimissió de Pablo Casado davant la seu del PP a Madrid.
Feijóo vol substituir Casado al capdavant del PP. | Europa Press
 

Fa només cinc escassos mesos, Casado va emetre un comunicat que va deixar molt satisfet el gallec. El president de la Junta de Galícia va afirmar que «veig el PP molt més ben orientat ara, soc més optimista».

Tot i això, després dels últims esdeveniments viscuts al Partit Popular, la postura de Feijóo sembla haver canviat dràsticament. Després de l'enfrontament entre el líder i Ayuso, va ser dels primers a demanar al president del PP que reaccionés. Ara, és un dels seriosos candidats a arrabassar-li el tron.