Imatge d'una aula buida amb cadires.

Convoquen una imminent vaga de 5 dies en totes les escoles i instituts de Catalunya

Els sindicats han convocat vaga a les escoles i instituts els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març

Continua sense haver-hi treva. Els sindicats han convocat vaga a les escoles i instituts els dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. Protesten per l’avançament del calendari escolar al 5 de setembre, que a partir del curs vinent començarà el 5 de setembre. 

Es tracta només d'una ratificació, ja que els sindicats ja havien anunciat que anirien a la vaga en aquest mes de març. El que no havien explicat, però, eren les dates de l'aturada. 

D'altra banda, també cal explicar que hi ha prevista una aturada el 23 de març. En aquest cas, el personal docent protesta per la sentència que imposa el 25% de castellà a les aules. 

Demanen la dimissió de Cambray 

Els sindicats exigeixen la dimissió del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray. Aquest, en un mes de febrer sense treva, ha anunciat una sèrie de decisions que no han agradat gens ni mica al personal dels centres. 

El conseller d'Educació, Josep González Cambray després del ple del Consell Escolar
Cambray, a l'ull de l'huracà: els sindicats demanen que dimiteixi. | ACN

Ara, la convocatòria de vaga inclou 14 punts. Es rebutja la necessitat que els docents tinguin el nivell C2 de català, el nou currículum de secundària i la sentència que obliga a un 25 % de classes en castellà. 

També denuncien l'actitud «poc dialogant» del conseller. 

El darrer canvi horari, també polèmic

I és que el Departament d'Educació està enllestint una normativa per tal que tots els instituts escola facin horari partit de matí i tarda. 

Ara hi ha vigent una normativa que estableix un mínim de tres tardes, tot i que no tots les fan. En concret, hi ha 27 dels 97 institut escola on ara no es fa cap tarda o en fan una o dos. Aquests són els que es veurien afectats per la normativa, que podria entrar en vigor el curs vinent. 

D'altra banda, Educació proposa que els alumnes de primària d'aquests centres tinguin una tarda no lectiva, sempre que s'ofereixin activitats complementàries que garanteixen l'horari escolar i permetin més hores de coordinació al professorat.