IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El preacord entre Mercadona i els sindicats podria augmentar els sous un 15%

El pacte entre la cadena de supermercats i Comissions Obreres suposaria una gran millora per als seus treballadors, però encara està en fase de negociació

Imagen de archivo de un establecimiento de la cadena de supermercados Mercadona
Mercadona i els sindicats signen un preacord per augmentar els sous un 15% | Cedida

La cadena de supermercats Mercadona i els sindicats de treballadors han firmat un preacord en què es planteja augmentar un 15% els sous de tota la plantilla. D'aquesta manera, més de 84.000 treballadors es beneficiaran d'un increment en els seus sous. També han proposat instal·lar un sistema de fixatge diari. CCOO ha fet un comunicat en què ha anunciat que el preacord firmat amb la cadena valenciana s'ha realitzat després del que era vigent del 2014 al 2018, i que aquest nou tindrà una validesa de cinc anys.

Una gran notícia per als treballadors

«Considerem que l'acord a què s'ha arribat és un gran pas cap endavant, ja que suposa un canvi de dinàmica de l'empresa i totes les persones que treballen a Mercadona notaran l'augment de sou a partir de gener de l'any que ve i els anys vinents», s'ha remarcat.

Val a dir, però, que es tracta d'un preacord. L'empresa de Juan Roig ha explicat que, de moment, està en una fase de negociació amb CCOO i que encara no és un conveni fix. Fins que les dues parts no ho formalitzin, no es farà públic i oficial.

Mercadona y los sindicatos firman un preacuerdo para aumentar un 15% los sueldos
L'acord entre la cadena de supermercats i CCOO encara està en fase de negociació | Mercadona

 

Però si acaba sent així, seria una gran notícia per a tots els treballadors de Mercadona ―més de 84.000―, ja que l'augment d'un 15% dels sous els suposaria un gran benefici. Actualment, les noves incorporacions tenen un salari mínim net de 1.132 euros. El 2017, l'empresa va incrementar la plantilla perquè es van crear 5.000 llocs de treball nous. A més a més, la cadena de supermercats valenciana va invertir més de 65 milions d'euros en formació, fet del qual es van beneficiar prop de 40.500 treballadors.

Mercadona incorporarà un sistema de fixatge

A part de firmar un preacord de conveni col·lectiu que pretén augmentar un 15% els salaris, també s'ha aconseguit limitar la jornada «irregular», disminuint i rebaixant el nombre de dies a la setmana que el treballador fa deu hores, fins a arribar als dos dies setmanals.

Mercadona s'ha compromès a instal·lar un sistema de fixatge per tenir present la quantitat d'hores de feina de cada treballador per poder-ho compensar. Les hores acumulades que siguin iguals o superiors a 12 hores es retornaran en dies complets. Convé remarcar que aquest preacord no és el definitiu i que Mercadona i els sindicats s'han de tornar a reunir el 4 de desembre per acordar altres temes pendents.


Comentaris

envia el comentari