Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rupit

Un preciós poble català, entre els millors del món segons l'ONU

L'ONU escull Rupit com un dels millors pobles del món

L'Organització Mundial de Turisme, un organisme que forma part de l'ONU, ha fet una llista dels millors pobles turístics d'aquest any. I entre ells, hi trobem un poble català.

En l'edició d'aquest any, s'havien presentat fins a 137 pobles rurals d'arreu del món. Finalment, només 32 pobles han estat guardonats per l'organització. 

Valors com la innovació o la sostenibilitat s'han tingut en compte a l'hora d'escollir els millors municipis. També s'han reconegut les destinacions rurals que preserven els valors i els productes locals alhora que s'anuncien com a destinacions turístiques.

Rupit, un dels millors pobles turístics del món segons l'ONU

Rupit, situat a Collsacabra, a la comarca d'Osona, ha estat guardonat com un dels millors del món. Es tracta d'un petit poble de només 300 habitants que compta amb un nucli medieval i un entorn privilegiat.

Imatge d'arxiu del poble de Masboquera
Rupit, escollit com un dels millors del món. | Cedida

Tot i els seus escassos habitants, la seva població es veu incrementada considerablement pels seus visitants, uns 150.000 a l'any. Fins a un 90% procedeixen de l'àrea metropolitana de Barcelona i s'intensifiquen durant els caps de setmana.

D'aquesta manera, l'Ajuntament aplica mesures per facilitar aquesta convivència, com, per exemple, no està permès obrir més pisos turístics. Actualment, n'hi ha 12 al poble. També compta amb pàrquings de pagament, una mesura que els permet preservar el patrimoni.

Enguany, a més del guardó a Rupit, també han estat premiats els pobles d'Alquèssar, a Osca, i Guadalupe, a Extremadura. A l'edició de l'any passat, en canvi, Morella, al País Valencià, va ser l'únic poble d'Espanya en ser guardonat.

No volen ser un «parc temàtic»

Tanmateix, tot i l'alegria que ha suposat aquest premi i el reconeixement que ha obtingut Rupit a escala mundial, el seu alcalde, Albert Marcé, va ser entrevistat per TV3 fa uns mesos, on assegurava que, encara que es presentaven al certamen, no volien que el poble es convertís en un «parc temàtic».

«Volem que la gent sigui feliç a Rupit, però que, a més, pugui conviure amb els que ens visiten», assegurava. «Si no, passarem de ser llocs emblemàtics a parcs temàtics».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp