Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Llums de Nadal a Calafell.

El canvi de temps que ens espera aquest Nadal a Catalunya: és inesperat

Un anticicló portarà bon temps i altes temperatures a l'inici de les festes nadalenques

Som a pocs dies de Nadal i molts catalans mirem al cel per saber com serà el cap de setmana. Estem vivint un hivern atípic que va arribar tard i amb moltes precipitacions. En els propers dies podríem assistir a un fenomen atípic, el «Nadal groc».

Seria una cosa inaudita, perquè segons els meteoròlegs en algunes zones de Catalunya podran celebrar el Nadal a la platja. I és que el cap de setmana estarà marcat per la situació anticiclònica. Excepte en alguns punts del nord occidental, a la resta del país s'esperen cels clars.

A molts punts de la geografia catalana les temperatures podrien arribar fins als 20 graus. Una situació del tot atípica que convida a pensar que viurem unes jornades nadalenques molt especials.

La previsió a Catalunya 

Encara queden dies, però no hi ha gaire dispersió en relació amb la previsió del temps de Nadal i de Sant Esteve 2022. S’espera que siguin dies molt tranquils des del punt de vista meteorològic, sense complicacions més enllà de la boira de l’interior i, en general, amb poc fred.

Dissabte l’ambient serà molt suau, hi haurà sectors del litoral que s’acostaran els 20 graus. La nit de Nadal serà molt tranquil·la. Predominarà el cel clar de núvols tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya. A mesura que avançi la nit es formaran alguns bancs de boira a planes i interiors.

L’ambient serà poc fred. A Barcelona la temperatura voltarà els 13 graus entorn de la mitjanit i hi haurà valors semblants o una mica més baixos a la resta del litoral. A l’interior, els registres marcaràn entre els 5 i 10 graus, i només a les valls dels Pirineus i del Prepirineu s’acostaran als 0 graus.

Evolució en els propers dies

Aquest dimecres estarà marcat per les pluges internes a punts de l'oest i el sud, però aniran desapareixent a partir de dijous. Només s'esperen alguns xàfecs a zones del nord i l'oest peninsular. 

Tot i així, seran pluges molt localitzades en zones de muntanya, mentre que a la resta del país la situació serà diferent. No s'esperen precipitacions i, en tot cas, seran molt febles. Les temperatures es mantindran a l'alça i no hi haurà gelades ni neu a gran part del país.

Les festes nadalenques arriben, per tant, amb un pronòstic meteorològic atípic, marcat pel bon temps i les altes temperatures. Vénen dies temperats que superaran els 20 graus a la zona del llevant espanyol. També al sud, on se superaran els vint graus la nit de Nadal i Nadal.

Predicció per a la nit de Nadal i Nadal

Divendres s'espera l'entrada d'un anticicló que portarà cels clars i bon temps a la major part del país. 

Imatge de la platja de Vilafortuny.
A zones del país podran celebrar el Nadal a la platja | VisitTarragona

A l'interior del país podrien aparèixer intervals ennuvolats amb núvols baixos i bancs de boira. Això podria reduir la visibilitat, així que es recomana màxima prudència en els desplaçaments de les dates nadalenques. Aquesta situació també podria abaixar les temperatures a zones de l'interior.

Una massa d'aire càlid podria entrar a la península suavitzant les temperatures i deixant pols en suspensió. Això podria desencadenar un fenomen inaudit que ja ha estat batejat com a “Nadal groc”.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp