Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Francisco Manuel Fajardo, assegut al seu despatx.

Preocupació al PSOE: Ingressat un senador després de rebre la vacuna d'AstraZeneca

Va patir efectes secundaris després de posar-se la primera dosi

Malgrat que les autoritats sanitàries s'esforcen a transmetre que la vacuna d'AstraZeneca és segura, se segueixen produint notícies que no ajuden a disminuir la intranquil·litat pel que fa a aquesta vacuna. I és que realment no tranquil·litza veure com hi ha persones de tota mena que després de vacunar-se tenen una reacció tan severa que han de ser hospitalitzades. Encara que els polítics espanyols intentin donar una imatge de normalitat a aquesta vacuna, entre ells també hi ha preocupació, especialment dins del partit socialista. Aquest dimarts es donava a conèixer que el senador Francisco Manuel Fajardo es troba hospitalitzat després d'haver-se vacunat amb AstraZeneca.

La notícia es va saber poc després de la sessió del Senat, on el representant de Lanzarote és secretari primer de la mesa. Els membres de la taula van confirmar que Fajardo exerciria el vot de manera telemàtica. Pel que sembla, el canari, de 61 anys, fa uns dies va rebre la primera dosi de la vacuna de la farmacèutica britànica i no va notar la reacció immediatament, sinó que van passar uns quants dies fins que va començar a tenir símptomes. Veient com evolucionava, els metges que el van atendre van considerar oportú que ingressés en un centre hospitalari de les illes per a sotmetre's a diverses proves.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Es desconeix si entre els símptomes que va patir Francisco Manuel Fajardo es troben els temuts trombes cerebrals. De moment, com dèiem, el personal mèdic encara no han confirmat si el senador ha patit una reacció a la vacuna o si els símptomes han estat provocats per una patologia que no té res a veure amb l'administració d'aquesta. En tot cas, es va decidir que ingressés a l'hospital seguint els protocols establerts davant de qualsevol persona que hagi tingut una reacció anòmala de certa consideració després de vacunar-se.

Malgrat tot, des del PSOE han volgut llançar un missatge de tranquil·litat sobre l'estat de salut de Fajardo. Va ser la mateixa presidenta del partit i també vicepresidenta primera del Senat, Cristina Narbona, qui va donar la notícia de l'ingrés del seu company en una roda de premsa després de la sessió d'aquest dimarts, que va transcórrer amb total normalitat. Narbona va explicar que el fet que hagués pogut votar demostra que es trobava relativament bé i va confirmar que a través de la pantalla se'l veia «animat» i amb ganes de treballar.

Segueixen comptabilitzant casos de persones ingressades després de vacunar-se amb AstraZeneca

El senador no ha sigut l'única persona a qui han hagut d'ingressar després de rebre la vacuna d'AstraZeneca a Espanya en les últimes hores. L'Agència Espanyola del Medicament té sota estudi un nou cas, en aquesta ocasió el d'una dona de 63 anys que es troba hospitalitzada a Galícia, concretament a l'Hospital Álvaro Cunqueiro de la ciutat de Vigo, a la província de Pontevedra. En aquest cas, sembla que la dona ha tingut un trombe després d'haver-se vacunat, tot i que per l'edat que té, no és de les persones que tenen més risc de patir aquesta afectació. Dimecres passat va patir una baixada de plaquetes sobtada després de rebre la vacuna, motiu pel qual va ser ingressada a l'hospital. Al principi, els metges apuntaven a un possible hematoma suprarenal, però dilluns van corroborar que es tractava d'un trombe. Aquest dimarts, fonts de l'àrea sanitària de Vigo van confirmar que la dona encara estava ingressada, però que «evoluciona bé».