La preocupant dada sobre la pressió hospitalària que ha anunciat Fernando Simón

Tot i que entrem en una «fase d'inflexió», actualment un de cada tres ingressats a les UCI estan relacionats amb el coronavirus

Fernando Simón amb un paper i un bolígraf a la mà durant una roda de premsa
Simón ha advertit que la situació a les UCI és preocupant, | Europa Press

En plena tercera onada de la pandèmia, la pressió hospitalària que es viu a Espanya continua preocupant a les autoritats. Amb uns indicadors epidemiològics dispars segons la zona, la principal preocupació ara és la situació que es viu als hospitals de tot l'estat. Així ho ha confirmat Fernando Simón, exposant amb una dada preocupant: en aquests moments, una tercera part ingressats a les UCI són per patologies relacionades amb el coronavirus.

Segons el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, «la taxa d'ocupació hospitalària és del 21%», mentre que a les Unitats de Cures Intensives, aquest indicador s'enfila al 36%. «Això suposa que un de cada tres hospitalitzats a l'UCI hi són per coronavirus».

Estabilització dels contagis

Si bé la situació als hospitals continua sent crítica, també hi ha algunes dades lleugerament optimistes. En la seva compareixença de premsa, Simón ha reconegut que s'està produint una estabilització dels contagis i, d'aquesta manera, podríem considerar que Espanya es troba en una «fase d'inflexió». Això sí, també ha volgut deixar clar que això no es veurà reflectit en els ingressos hospitalària i a les UCI fins, almenys, d'aquí a una setmana o deu dies. 

Pel que fa a la letalitat de la Covid-19, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries l'ha definit com «baixa», ja que aquesta taxa se situa actualment en el 0,94%. A més, també ha destacat que en tot l'estat ja s'han realitzat gairebé un milió i mig de proves de detecció del coronavirus, amb una positivitat del 17,6%.

Espanya és l'estat d'Europa amb més incidència de contagis aquesta setmana

Espanya és l'estat de la Unió Europea on ha augmentat més la incidència de contagis aquesta última setmana. Segons les últimes dades del Centre Europeu per la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès), els casos de covid-19 per cada 100.000 habitants en els darrers 14 dies han pujat a Espanya més d'un 60% aquesta setmana respecte a l'anterior. En el cas de Catalunya l'augment és del 45%. 

Només Portugal, Bèlgica, França, Irlanda i Malta registren un creixement dels contagis, però molt menor que el de l'estat espanyol. A la resta de països europeus milloren lleugerament les infeccions pels forts confinaments. Davant la tercera onada de la pandèmia, la majoria de països europeus han reconsiderat les mesures existents fins ara. França ha avançat el toc de queda, Alemanya ha allargat el confinament i ha implantat l'ús obligat de mascaretes tipus FPP2 al transport públic i els comerços, Portugal ha tornat al confinament i Itàlia, Bèlgica i Holanda han prolongat les restriccions.


Comentaris

envia el comentari