ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Preocupant predicció de Simón sobre els brots a Lleida

La comarca del Segrià no registrava cap mort per Covid-19 des del 22 de juny

Fernando Simón, de negre, assenyalant amb els dits cap a l'esquerra da la imatge
Simón creu que el brot actual de Lleida «no està creixent» | cedida

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha avisat que és «molt probable» que segueixin sorgint brots a la comarca del Segrià fins al setembre o l’octubre associats a la campanya de recollida de fruita. Tanmateix, Simón ha remarcat que es tracta de «serveis essencials» que cal seguir mantenint i no es poden tancar completament.

Tot i això, en la roda de premsa d’aquest passat dijous, el director del CCAES ha indicat que sembla que el brot de Lleida «no està creixent» i «dona la sensació» que les mesures que s’han pres fins ara estan funcionant.». «Hi ha indicis que ens permetrien pensar que sí que està controlat», ha apuntat, però Simón ha afirmat que cal esperar a aquest divendres o dissabte per confirmar que no hi ha noves transmissions.

Fernando Simón ha dubtat que confinar la població als seus domicilis pugui tenir un «impacte major» en el control del brot i ha defensat esperar uns dies abans de decidir si es pren aquesta mesura. En canvi, ha reiterat que va ser «molt important» i «valent» el confinament perimetral del Segrià.

Petit grau de transmissió comunitària

Simón ha assegurat que el brot de Lleida «no sembla que estigui generant un nombre excessiu de casos» per molt que ha remarcat que, a diferència de l'Aragó, al Segrià sí que hi ha «un cert grau de transmissió comunitària» encara que és «petit».

  

  

  

També ha remarcat que la majoria de persones afectades per aquests brots són joves i, per tant, no haurien de tenir un impacte rellevant sobre el sistema assistencial. A més, com ha passat a Lleida, la major part dels casos són asimptomàtics (al Segrià un 70%).

 

46 nous positius a la comarca

La comarca del Segrià ha sumat 46 nous positius per Covid-19 respecte a l'últim balanç i acumula 2.694 casos des de l'inici de la pandèmia (341 en residències). A més, s'ha registrat una nova defunció, que s'ha produït en un hospital o centre sociosanitari, i ja són 137 els morts a la comarca, segons les dades aportades pel Departament de Salut.

El Segrià no registrava cap mort per covid-19 des del 22 de juny. Segons han explicat fonts del Departament de Salut, la nova mort registrada correspon a una persona que havia ingressat en un centre hospitalari o sociosanitari fa menys d'una setmana. Pel que fa a la retrospectiva de casos, 18 corresponen al 8 de juliol, 27 al 7 de juliol, i 45 al 6 de juliol.

Des que dissabte passat es va decretar el confinament perimetral de la comarca, s'han registrat un total de 220 nous positius. El pic de casos declarats en un dia es manté en divendres 3 de juliol, amb 134. Pel que fa a la situació a les residències del Segrià, es mantenen amb un total de 341 positius. L'últim dia que se'n va detectar un va ser dissabte 4 de juliol, amb nou casos.

Del total de 137 morts, 76 han estat en hospitals o centres sociosanitaris, 54 en residències, quatre en domicilis i tres no classificats. Pel que fa a la regió sanitària de Lleida, el número de positius augmenta en 74 persones, arribant a la xifra total de 4.150. De moment, s'han detectat 20 casos corresponents a dimecres 8 de juliol, 32 corresponents al 7 de juliol, 60 al 6 de juliol i 71 al 5 de juliol.


Comentaris

envia el comentari