El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

El president de Bankia: «La fusió amb Caixabank crea un banc de qualitat i solvent»

Goirigolzarri ha fet aquestes declaracions abans que se celebrés la junta d'accionistes de Bankia

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat aquest dimarts que la fusió amb Caixabank crearà un banc «amb gran qualitat de balanç i molt solvent», amb un model de distribució «únic» i un projecte capaç de generar «més rendibilitat i més dividend».

«Aquesta fusió donarà lloc al banc més gran del país, amb quotes de mercat elevades i més de 20 milions de clients. És un gran orgull, però també una gran responsabilitat», ha afirmat Goirigolzarri, que ha afegit que la fusió amb Caixabank no només vol crear el banc més gran d'Espanya, sinó «el millor banc» per als clients, equips i accionistes, «un banc que es reconegui per la seva contribució a la societat».

Goirigolzarri ha fet aquestes declaracions abans que se celebrés la junta d'accionistes de Bankia, que s'ha convocat aquest dimarts a València per votar el projecte comú de fusió amb Caixabank.

«Avui és un dia molt important per tot l'equip de Bankia (...) Comencem una nova etapa del nostre camí, que vam començar el 2012 i durant el qual hem convertit Bankia en el més solvent dels grans bancs espanyols», ha apuntat el president de l'entitat.

Goirigolzarri ha afirmat que és un projecte «il·lusionant», al qual se sumarà «el millor dels dos bancs» perquè la integració sigui un èxit.

Una fusió amb «sentit estratègic, financer i cultural»

«Per mi aquesta fusió és un repte molt atractiu. N'estic convençut, del seu sentit estratègic, financer i cultural, i si hagués de concretar un objectiu per a aquest banc, crec que ha de ser liderar el sistema financer espanyol en uns moments de transformació profunda com els que viurem en el futur. No és un repte fàcil, però és apassionant», ha subratllat.

Goirigolzarri ha explicat que quan els accionistes de les dues entitats aprovin la fusió, s'obrirà el termini per rebre les autoritzacions pertinents. Mentrestant, les entitats operaran de manera independent, i els clients de Bankia i Caixabank podran operar amb normalitat, anar a les oficines de sempre i tenir els mateixos productes i condicions.

Quan les dues entitats s'integrin jurídicament, que es preveu el primer trimestre del 2021, es durà a terme una integració progressiva que, segons ha explicat el president de Bankia, acabarà amb la integració tecnològica durant els darrers mesos del proper exercici.

«En aquest moment les entitats estaran totalment unides i els clients tindran una única plataforma i xarxa d'oficines i un catàleg de productes i serveis unificats», ha assenyalat Goirigolzarri, que ha insistit que «ara com ara, no canvia res» per als clients de Bankia i Caixabank.

La Junta de Bankia, que s'ha reunit aquest dimarts a València, haurà d'aprovar que Bankia es fusioni amb CaixaBank, fet que suposarà l'extinció de la primera i el traspàs en bloc de tot el seu patrimoni, a títol universal, a la segona.

L'equació de bescanvi de la transacció s'ha acordat en 0,6845 accions ordinàries de CaixaBank per cada acció de Bankia, amb una prima del 20%. D'aquesta manera, els accionistes de CaixaBank representaran el 74,2% del capital de la nova entitat i els de Bankia, el 25,8%.