Pla curt del president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell.

Petició urgent dels empresaris a Catalunya: 'No podem estar així gaire més'

Joan Canadell insta a la Conselleria de Salut a prendre mesures urgents

Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona, ha reclamat aquest dissabte tests massius a Catalunya. «No podem mantenir aturada l'activitat als nivells actuals gaire més dies...», ha assegurat en un tuit. L'empresari català feia menció a un tuit del doctor Oriol Mitjà, qui explica que durant la jornada d'aquest dissabte la meitat de la població eslovena (2,5 milions d'habitants) s'han sotmès a un test d'antígens de la Covid-19.

D'altra banda, Canadell insta a la Conselleria de Salut, amb Alba Vergés al capdavant, a actuar amb mesures més contundents per frenar la segona onada de coronavirus. «Salut, actueu ja!», sentenciava.

Segons dades del Govern de la Generalitat, aquest dissabte Catalunya comptabilitza 50 noves defuncions relacionades amb el coronavirus. En el conjunt del territori espanyol, i segons dades oficials del Ministeri de Sanitat, la taxa de mortalitat segueix creixent de forma descontrolada, situant a Espanya en tercer lloc a Europa, només per darrere de Romania i la República Txeca.

Marc Ramentol, secretari general de la Conselleria de Salut, va assegurar aquest divendres que les restriccions de mobilitat es podrien allargar els dies vinents. «Si veiem en el decurs dels pròxims dies que les mesures no són suficients, haurem d'instar el govern espanyol que plantegi aquesta possibilitat», va declarar. No obstant això, Ramentol no va obrir la possibilitat a tests massius.

Malauradament, les mesures adoptades pel Govern de la Generalitat han generat malestar en un cert sector de la societat catalana. Prova d'això és que durant la jornada de divendres i dissabte es van produir greus disturbis a la ciutat de Barcelona i un seguit de manifestacions arreu del territori català.

Un 1% dels testats a Eslovàquia, positiu en Covid

Sobre els tests massius a Eslovàquia als quals fa referència Canadell, el ministre de Defensa eslovè, Jaroslav Nad, assegurava que només un 1% dels testats havien donat positiu. «No volíem permetre que als hospitals se'ls hi dobleguessin els genolls. Només per ells us hem obligat a fer que anéssiu a fer-vos els tests. Va ser en interès de tots nosaltres», afirmava el primer ministre, el populista conservador Igor Matovic.