Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Raül Romeva arribant al Senat

Els presos sobiranistes recullen les actes al Congrés i al Senat

Junqueras, Rull, Turull, Sànchez i Romeva prendran durant el dia d'avui possessió dels seus càrrecs

Raül Romeva arribant al Senat
Raül Romeva ha arribat al Senat per recollir l'acta | TV3

 

Junqueras, Rull, Turull i Sànchez ja han arribat al Congrés dels Diputats i Romeva ja ho ha fet al Senat. Els presos sobiranistes arriben després de sortir escollits el 28-A i demà hi tornaran per prendre possessió dels seus càrrecs. El dispositiu de seguretat que ha transportat els presos des de Soto del Real fins al Congrés ha estat d'allò més exhaustiu. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Han accedit al Congrés amb dos cotxes no logotipats de la Guàrdia Civil, en els termes que va estipular el Tribunal Suprem en dues interlocutòries  que els permeten exercir els seus drets i fer personalment els tràmits aquest dilluns, a més de ser presents en la sessió d’aquest dimarts per prendre possessió davant del ple i votar els membres de la Mesa.

Junqueras, al Congrés amb Gabriel Rufián
Junqueras, al Congrés amb Gabriel Rufián | CatalunyaDiari.cat

 

Tot s'ha fet de manera rapida i «sense dilació», amb l'objectiu que «siguin reintegrats al centre penitenciari el més aviat possible», segons la interlocutòria del Tribunal Suprem. Cal destacar que no se'ls ha donat telèfon mòbil, la targeta del pàrquing ni una targeta de l'AVE, com és habitual en senadors i congressistes.

L'arribada de Romeva al Senat

Raül Romeva ha arribat una mica abans al Senat, abans de les 10 hores, per presentar les credencials. Moments abans de la seva arribada a la sala Clara Campoamor del Senat ja hi havia reunits senadors d'ERC esperant que arribés a recollir l'acta. A més,  companys de partit li han dut un vestit nou perquè el pugui lluir demà, durant la presa de possessió. 

També aniran a les sessions consecutives

Demà dimarts tornaran per assistir a les sessions constitutives del Congrés i del Senat, moment en què prendran possessió del càrrec. Es preveu que tinguin llibertat de moviment per l'hemicicle, tot i que les portes estaran custodiades per agents. Dimecres es reprendrà el judici de l'1-O al Tribunal Suprem, on els presos aniran com a diputats i senador. Cal remarcar que els futurs diputats no havien d'anar presencialment a fer les gestions d'aquest dilluns, però els seus advocats ho van demanar i això ho han pogut dur a terme. 

Et pot interessar: