Imatge de dos Mossos d'Esquadra d'esquena

La pressió contra el Consell de Ministres del 21-D, ja arrenca aquest dijous 20

Dues concentracions a Pedralbes i al Reina Sofia obliguen als Mossos a activar-se el dia abans del Consell de Ministres

Aquesta tarda es preveu que el president del govern espanyol i el Govern català es reuneixin, acompanyats d’alguns ministres i consellers, al Palau de Pedralbes de Barcelona en el que s’ha batejat com una cimera entre governs. És el primer acte públic i oficial que farà el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, aquest dijous a Barcelona. Ha viatjat des de Madrid i ha arribat a la capital catalana a les cinc de la tarda.

Al vespre està previst que participi en un sopar organitzat per Foment del Treball i que demà presideixi el Consell de Ministres que està previst a la Llotja de Mar, a la zona de la Ribera de Barcelona. El dispositiu de seguretat per blindar la trobada ministerial fa dies que està en marxa i culminarà demà amb la protecció de l’edifici i de l’entorn amb agents dels Mossos d’Esquadra —que vigilaran la corona exterior amb agents de la BRIMO—, amb agents de la Policia Nacional —que desplegaran agents de les UIP en una corona interior— i la Guàrdia Civil, que s’encarrega de la protecció de les autoritats; ministres i president.

Més notícies relacionades: Sabotegen un cotxe dels Mossos amb pintades anarquistes a Barcelona

Concentracions a Pedralbes i Reina Sofia contra el president espanyol

La pressió que han anunciat grups independentistes contra el Consell de Ministres d’aquest divendres, però, arrencarà aquest dijous amb dues convocatòries que la policia també considera de risc. A dos quarts de sis de la tarda, una hora i mitja abans de la trobada entre presidents, el CDR han convocat una concentració davant del Palau de Pedralbes.  A dos quarts de nou, l’hora del sopar de Foment, des de la CUP, ARRAN i el CDR de les Corts també s’ha convocat una concentració davant de l’hotel Reina Sofia, que és on es farà l’acte de la patronal.

Imatge interior del CECOR
Imatge interior del CECOR | Guillem RS

 

Operatiu policial coordinat entre Mossos, CNP i Guàrdia Civil

Els Mossos d’Esquadra han activat aquesta tarda el dispositiu de seguretat del 21-D ja pendents d’aquestes dues primeres convocatòries que es faran al voltant dels dos actes que el president espanyol té previst fer a Barcelona. Des de l’edifici de la conselleria d’Interior, on s’ha organitzat el Centre de Coordinació (CECOR), els màxims comandaments policials dirigiran el dispositiu. Ho faran de manera coordinada els comissaris dels Mossos i també els màxims comandaments a Catalunya dels cossos de seguretat de l’Estat, Policia Nacional i Guàrdia Civil.La policia ja alerta que boicotejar el Consell de Ministres pot comportar penes de presó de fins a 5 anys.