Imatge amb el preu de la llum del 23 de maig

Preu de la llum avui dimarts, 23 de maig: hora a hora

Descobreix les hores més barates i estalvia a la factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest dimarts, 23 de maig s'establirà a 83,78 euros per megawatt hora (MWh) consumit. És una informació a què hem tingut accés gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Imatge de les millors i pitjors hores de llum per aquest dimarts 23 de maig
Com és habitual, les hores més cares tenen lloc a la nit. | Catalunya Diari

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una petita disminució, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, durant dilluns passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 88,85 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més econòmiques del 23 de maig?

Els que vulguin estalviar, aquest 23 de maig, hauran d'aprofitar les franges horàries més barates. Per tant, el més aconsellable serà centrar el consum elèctric de les 16.00 a les 17.00 hores, ja que serà la franja horària més barata del dia. Gràcies a això, podràs pagar a 60 euros el megawatt hora.

També és recomanable tenir en compte la franja horària que comprèn de les 15.00 a les 16.00 hores. Com es pot comprovar a la taula, aquesta suposarà la segona millor franja horària amb un preu de 62,96 euros el megawatt hora.

Graella de les millors i pitjors hores de llum per aquest dimarts, 23 de maig
Les hores més econòmiques comencen a partir de les 13:00. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de dimarts?

Pel que fa a les hores menys econòmiques de dimarts, para atenció. Si el que busques estalviar, el millor serà evitar certes franges horàries. En concret, la que comprèn de les 21.00 a les 22.00 hores, ja que el preu del megawatt hora sobrepassarà els 105 euros. Així mateix, t'aconsellem intentar esquivar la franja de les 22.00 a les 23.00 hores, ja que serà la segona franja més cara de la jornada, amb un preu de 104,79 euros.

Imatge de les hores més barates i més cares de llum, d'aquest dimarts 23 de maig
El preu més alt d'aquest dimarts s'establirà a 105 euros. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Per als que prefereixin centrar el seu consum durant les primeres hores del dia, el més oportú serà apostar per la franja horària compresa entre les 11.00 i les 12.00 hores. Això és perquè, com pots contrastar a la taula, el preu del megawatt hora serà de 75,75 euros.

Imatge de les millors hores de llum per aquest dimarts, 23 de maig
Al matí, els preus solen ser elevats. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més barates?

En cas que la teva disponibilitat horària se centri a la tarda, també tindràs algunes opcions interessants. Obviant les franges més barates que ja hem assenyalat, el nostre consell és que apostis per la que comprèn de les 12:00 a les 13:00 hores. Durant aquest moment del dia, el preu del megawatt hora s'establirà a 64,92 euros.