Preu de la llum, portada, 26 de maig

Preu de la llum avui divendres, 26 de maig: hora a hora

Apostant per les hores més barates, podràs economitzar la factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest divendres, 26 de maig, s'establirà als 65,55 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Preu de la llum, millors i pitjors hores, 26 de maig
Si vols estalviar, hauràs d'evitar les hores marcades de color vermell. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest cost, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una disminució important, en comparació al dia d'ahir. Això és degut al fet que, durant dijous passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 75,88 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates del 26 de maig?

Si busques estalviar, hauràs d'apostar per les franges horàries més barates d'aquest divendres. Per això, el més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 15.00 a les 16.00 hores, ja que aquesta serà la millor franja de la jornada. Sense anar més lluny, el preu del megawatt hora s'establirà a 4,17 euros. No pagaràs ni 5 euros pel consum del megawatt!

També t'aconsellem estudiar la possibilitat de centrar el teu consum durant la franja horària compresa per les 14.00 i les 15.00 hores, ja que representa el segon moment més barat del dia. Com es pot veure a la taula, el cost del megawatt hora serà de tan sols 4,4 euros.

Preu de la llum, hora per hora, 26 de maig
El millor serà que centris el teu consum durant el migdia. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares de divendres?

Pel que fa a les hores més costoses d'aquest divendres, el millor serà intentar esquivar-les. D'aquesta manera, no tindran un impacte negatiu sobre la factura elèctrica. Per això, et recomanem evitar la franja horària que recull des de les 21.00 fins a les 22.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 120 euros.

Així mateix, seria interessant intentar esquivar el període comprès entre les 22.00 i les 23.00 hores, quan el cost del teu consum elèctric s'establirà en els 116,63 euros.

Preu de la llum, hores més cares i més barates en cercles, 26 de maig
A partir de les 19.00 hores, el preu comença ha augmentat i arriba fins als 120 euros. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

En cas que només puguis aprofitar les primeres hores del dia, et recomanem centrar el teu consum elèctric a la franja horària que comprèn des de les 11:00 fins a les 12:00 hores. Com pots comprovar a la taula, el preu del megawatt hora no sobrepassarà els 35,57 euros.

Preu de la llum, millors franges del matí i la tarda, 26 de maig
Durant els matins, sol ser complicat trobar una franja horària que sigui barata. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

I, si tens més llibertat horària a la tarda, tens algunes opcions molt interessants. Obviant les hores més barates, les quals ja hem esmentat, el nostre consell és que apostis per la franja que comprèn les 13:00 i les 14:00 hores, període en què el preu del megawatt hora serà de 20 euros.