Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels preus de la llum de dijous, 11 de maig

Preu de la llum avui dijous, 11 de maig: hora a hora

Consulta les millors hores per gastar llum aquest dijous, 11 de maig, a Catalunya

El preu mitjà de la llum aquest dijous, 11 de maig, s'establirà a 81,73 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Imatge de les millors i pitjors hores d'aquest 11 de maig
A la nit, el preu de la llum començarà a pujar de nou. | Catalunya Diari

En aquest sentit, podem observar com el cost mitjà de la llum ha baixat lleugerament respecte a la jornada anterior. Sense anar més lluny, aquest dimecres, 10 de maig, el preu mitjà de l'electricitat se situava a 82,77 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates d'aquest 11 de maig?

Durant aquesta jornada, les hores més barates es concentraran al migdia. Com s'observa a la taula, la millor franja amb diferència serà la compresa entre les 16.00 i les 17.00. En aquest moment, el preu del megawatt hora se situarà als 45,21 euros.

Tot i això, també destaquen altres franges amb preus assequibles. Per exemple, de 17.00 a 18.00 i de 18.00 a 19.00 hores, la tarifa es fixarà en els 45,31 euros/MWh.

Graella d'hores i preus de la llum per aquest 11 de maig
Aquest és el preu de la llum per hores d'aquest 11 de maig. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de dijous?

Pel que fa a les hores més cares, aquest dijous hauràs de tenir una cura especial amb les franges a partir de mitja tarda. En aquest sentit, et recomanem evitar la franja entre les 21.00 i les 22.00, quan el megawatt hora es pagarà a 112,37 euros.

Ara bé, la pujada més alta del dia no es produirà fins a les 22.00 hores, moment en què el megawatt hora arribarà als 113,95 euros.

Aquestes són les hores més barates i les més cares de dijous, 11 de maig
Aquestes són les hores més barates i les més cares de dijous, 11 de maig. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si vols notar un estalvi a la teva factura, pren nota de les millors hores matineres per gastar llum. Tot i que les primeres hores del dia no mantindran costos gaire baixos, les tarifes s'aniran reduint de cara al migdia.

Així doncs, t'aconsellem evitar la despesa, almenys, fins a les 100.00 hores, quan el megawatt hora costarà 70 euros. Si prefereixes esperar, hi sortiràs guanyant. D'11:00 a 12:00, el megawatt hora se situarà als 65,62 euros.

Aquestes són les millors hores de llum d'aquest 11 de maig
Les millors hores per gastar llum aquest dijous es donaran a la tarda. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

La tarda es converteix en el millor moment del dia per gastar electricitat, ja que és quan es donaran les franges més barates. Encara que, compte, ja que a partir de les 20:00 hores els preus tornaran a pujar estrepitosament.

Així doncs, t'aconsellem optar per la franja de les 16:00 i les 17:00, la més baixa de la jornada, en què el cost se situarà als 45,21 euros/MWh. Tot i que, com s'observa a la taula, també disposes d'altres franges assequibles. En general, de 13:00 a 19:00, serà un bon moment per dur a terme aquelles tasques que requereixin un major consum de llum.