Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rentadora

Preu de la llum per aquest dilluns, 20 de març: hora a hora

Consulta el preu de la llum per hores d'aquest dilluns, 20 de març

El preu mitjà de la llum per aquest dilluns, 20 de març, se situa en els 121,56 euros per megawatt hora (MWh). Comparat amb la jornada anterior, això suposa un increment de les tarifes. I és que, segons detalla l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE), aquest diumenge, 19 de març, el preu mitjà del megawatt hora (MWh) se situava als 95,87 euros.

El preu de l'electricitat pot arribar a ser molt inestable al llarg d'un sol dia. Per això, estar pendent de la variació del cost és clau si el teu objectiu és notar un estalvi a la factura. Consulteu, a continuació, el preu de la llum d'aquesta jornada, hora a hora.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp totalment GRATIS! Planifica les teves rentadores, les planxades i el forn per a estalviar!

Quines són les hores més barates del 20 de març?

En aquesta jornada, les hores més barates no es començaran a notar fins a les 10 hores. En aquest moment, el preu del megawatt hora se situarà als 115 euros. A la següent franja aquest valor continuarà disminuint: entre les 11 i les 12 hores, el preu serà de 105,01 euros/MWh.

Preu de la llum en una graella aquest 20 de març
No et perdis el preu de la llum del 20 de març, hora a hora | Catalunya Diari

Tot i que no serà fins a la franja de les 14 i les 15 hores quan el megawatt hora arribi al valor més baix del dia. Durant aquest interval, el preu del megawatt hora se situarà als 97,25 euros. Una hora més tard, entre les 15 i les 16, el megawatt hora es pagarà a 98,73 euros.

Les hores més barates d'aquest dilluns, 20 de març de 2023.
Les hores més barates d'aquest dilluns, 20 de març de 2023. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de llum aquest dilluns?

Aquest dilluns, 20 de març, hauràs de parar esment a certes franges en què el preu de l'electricitat es dispararà. En aquest sentit, et recomanem no abusar del consum entre les 7 i les 8 hores, ja que en aquest moment el cost del megawatt hora serà de 148,43 euros.

Tot i això, l'hora més cara del dia tindrà lloc entre les 19 i les 20, quan el megawatt hora arribarà a un cost de 165,47 euros. De la mateixa manera, entre les 20 i les 21 hores, el preu de la llum continuarà mantenint-se a nivells elevats. En aquesta franja, els consumidors pagaran 152,36 euros/MWh.

Les hores més cares d'aquest dilluns, 20 de març de 2023
Les hores més cares d'aquest dilluns, 20 de març de 2023. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si el que busques és un estalvi a la teva propera factura, agafa paper i boli: aquestes són les millors hores per gastar llum durant la jornada del 20 de març. Pel que fa a la primera meitat del dia, t'aconsellem no endollar els teus electrodomèstics fins a les 10 hores. En aquesta franja, el preu del megawatt hora se situarà als 115 euros.

Tot i que, com hem avançat, els costos continuaran disminuint a mesura que vagin passant les hores. En aquest sentit, pots tenir en compte la franja entre les 11 i les 12, en què el preu serà de 105,01 euros/MWh, o bé la de les 12 i les 13, quan el MWh costarà 100,20 euros.

Aquestes són les hores més barates de llum dilluns al matí i a la tarda
Aquestes són les hores més barates de llum dilluns al matí i a la tarda. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més barates?

Tot i això, les hores més econòmiques amb diferència es donaran a la tarda, concretament al migdia. En aquest moment, podràs aprofitar la franja de les 13 i les 14, quan el megawatt hora se situarà als 100 euros. Una altra de les hores més interessants és la que va de les 14 a les 15, en què el preu de la llum serà de 97,25 euros/MWh.

Finalment, destaquem la franja de les 15 i les 16 hores, en què el megawatt hora costarà 98,73 euros. No obstant això, no t'aconsellem perllongar molt més el consum excessiu, ja que a partir de les 16, les tarifes iniciaran una tendència a l'alça fins a assolir el pic més alt del dia. Com hem esmentat, aquest es donarà entre les 19 i les 20 hores, moment en què es pagarà a 165,47 euros/MWh.