Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del preu de la llum del dilluns, 22 de maig: hora a hora

El preu de la llum d'avui dilluns, 22 de maig: hora a hora

Estalvia a la teva factura de la llum aprofitant les hores més barates

El preu mitjà de la llum aquest dilluns, 22 de maig, s'establirà als 88,85 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació diària de l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Tenint en compte aquest cost, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit augment en comparació al dia d'ahir. Això és degut al fet que, durant diumenge passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 31,52 euros/MWh.

Imatge del preu de la llum del dilluns, 22 de maig: hora a hora
Les hores més barates i més cares de la llum del dilluns. | CD

Quines seran les hores més econòmiques del 22 de maig?

Els que vulguin estalviar, aquest 22 de maig, hauran d?aprofitar les franges horàries més barates. Per tant, el més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 15.00 a les 16.00 hores, ja que serà la franja horària més barata del dia. Gràcies a això, podràs pagar a 73,64 euros el megawatt hora.

També és aconsellable tenir en compte la franja horària que comprèn de les 16.00 a les 17.00 hores. Com es pot comprovar a la taula, aquesta suposarà la segona millor franja horària amb un preu de 79,69 euros el megawatt hora.
 

Imatge del preu de la llum del dilluns, 22 de maig: hora a hora
La taula de preus de la llum del dilluns, 22 de maig. | CD

Quines són les hores més cares aquest dilluns?

Pel que fa a les hores menys econòmiques, hauràs d'intentar sortejar-les. El millor serà evitar certes franges horàries, ja que el preu del megawatt hora farà que el preu del teu consum es dispari.

Per això, et recomanem evitar la franja horària de les 9.00 a les 10.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 105,79 euros. Així mateix, us aconsellem defugir al màxim la franja que va des de les 8 a les 9 hores, ja que el preu serà de 113,42 euros.

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si la teva disponibilitat horària es limita a les primeres hores del dia, el més oportú serà que el teu consum tingui lloc a la franja horària compresa entre les 11 i les 12 hores. Això és perquè, com pots contrastar a la taula, el seu preu no sobrepassarà els 86,07 euros.

En cas que aquesta hora sigui conflictiva per a tu, sempre pots optar per la que reuneix les 12 i les 13 hores. Com pots observar a la taula, el preu del megawatt hora durant aquesta franja serà de 85,17 euros.

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

I si, per contra, prefereixes aprofitar les hores de la tarda, para atenció. Tenint en compte les hores més barates que hem assenyalat ja, el nostre consell és que apostis per les 15 i les 16 hores. Durant aquest moment del dia, el preu del megawatt hora s'establirà a 73,64 euros.