Persona fumant al carrer, amb la mascareta a la barbeta

Els preus de les multes que et poden posar per fumar al carrer sense distància

També s'ha especificat en quines modalitats de fumar s'apliquen les sancions

Els rebrots de coronavirus que segueixen produint-se per tota Espanya han propiciat que des del govern espanyol i les diferents autonomies estiguin prenent mesures. En concret, aquests dies s'ha acordat la prohibició de fumar a la via pública i espais públics. Una prohibició que fa referència en concret a les situacions en les quals no es pot mantenir amb altres persones la distància de seguretat de 2 metres. 

Aquesta mesura ja s'està imposant arreu del país. I precisament, com indica el mitjà de comunicació 'Sur', s'ha conegut que ara el cost de les multes que rebran els qui no compleixis amb la mateixa a Andalusia

Xifres de multes i en quines modalitats s'aplica

A la mencionada regió del sud d'Espanya, segons es recull al B.O.J.A., s'ha establert la prohibició de fumar en espais públics si no es respecta aquesta distància de seguretat. Una prohibició que no només es refereix a cigarretes i puros, sinó que també al 'vape', a les cigarretes elèctriques, a les shishes i similars. 

De la mateixa manera, s'ha establert el cost de les sancions per no seguir aquesta mesura de la crisi del coronavirus. En concret, les multes aniran des dels 100 fins als 3.000 euros, segons cada cas. 

No menys significatiu és que el citat mitjà 'Sur' ha vingut a deixar clar que aquestes sancions poden recaure en dues parts. És a dir, tant en el fumador que incompleix la prohibició com en el local que permet que això es faci. Tot i això, també s'ha indicat que si és l'establiment el que denuncia a la persona, no haurà de fer front a cap multa. 

De moment, la mencionada comunitat autònoma ja ha fet públics els costos d'aquestes sancions. Ens haurem d'esperar perquè altres comunitats també ho facin públic, encara que s'especula que podria ser molt similar. El que està clar és que el debat ara està obert, i són moltes les veus a favor i en contra d'aquestes multes. Multes que l'únic que busquen és evitar que un fumador que no respecti la distància de seguretat pugui contagiar de coronavirus a una altra persona. Tot és a favor de la salut de la ciutadania.