YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Preveuen que les existències de poma a Catalunya s'esgotaran abans de l'estiu

És un avís de l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat

Pla general de treballadors preparant caixes de pomes per proveir el mercat
Pla general de treballadors preparant caixes de pomes per proveir el mercat | ACN

L'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya, Afrucat, avisa que les existències de poma a les cambres de les centrals i cooperatives catalanes s'esgotaran abans de final de campanya, si es manté el ritme de vendes d'aquesta fruita com en les darreres campanyes.

Segons el director general d'Afrucat, Manel Simon, la davallada general en la producció estatal i europea, que presentaven les primeres previsions de collita del mes d'agost, «s'ha vist confirmada i incrementada per les xifres finals de collita». Simon assenyala que, en els darrers dies, han constatat «una pujada en les cotitzacions de la poma venuda en palot d'entre un 15 i un 20% per sobre dels preus que es pagaven la setmana passada».

Afrucat posa de relleu, però, que el gener acostuma a ser el mes de l'any en què menys pomes es ven, i que el moment àlgid en la comercialització de la poma encara ha d'arribar, ja que se situa entre els mesos de febrer i març.

La producció de pomes a Catalunya, un 25% inferior al 2019

Les dades de juliol mostraven una baixada de la producció del 16% de poma, de la mateixa manera que en fruita de pinyol, però les gelades i, en el cas de llavor, també les pluges, van afectar el quallat, penalitzant de manera important la producció. A les gelades, s'hi van sumar les pedregades registrades durant l'estiu, que han malmès gran part de la fruita que estava pendent de recol·lecció. Finalment, la producció de poma catalana ha estat el 2020 de 235.676 tones, un 25% inferior respecte al 2019.

La producció europea de poma publicada al mes d'agost al Congrés de Prognosfruit era un 1% inferior a la de la passada campanya (10.711.000 tones). Amb la darrera actualització que es va publicar el mes de desembre, s'observa que la producció prevista per a la poma es manté similar a la publicada durant l'estiu. Tot i això, alguns dels principals països productors com ara Itàlia, França, Alemanya i l'estat espanyol han corregit a la baixa les seves produccions, assenyalen des d'Afrucat.


Comentaris

envia el comentari