Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un sanitari atenent un pacient de covid-19

Primer mort per la variant Òmicron al món

La variant Òmicron es propaga a nivells «mai vistos» i ara es cobra la seva primera víctima al món

La variant Òmicron ja ha deixat la seva primera víctima al món. Una persona ha mort a causa d'aquesta variant al Regne Unit, segons avança 'Sky News' citant el gabinet del primer ministre Boris Johnson.

Es tracta de la primera persona al món que mor a causa de la variant sorgida a Sud-àfrica. De moment, no ha transcendit més informació sobre la mort d'aquesta persona.

Sí que cal destacar, però, que la situació és preocupant al Regne Unit. Doncs la pàgina web per demanar cites per vacunar-se està col·lapsada i hi ha grans cues als centres de vacunació.

Òmicron es propaga a nivells «mai vistos»

És el que ha assegurat el ministre de Salut del Regne Unit, Sajid Javid. Segons han pogut comprovar a Anglaterra, la variant Òmicron de la Covid-19 es propaga a nivells «mai vistos».

Una dona passejant per Madrid amb la mascareta posada.
Òmicron es propaga a nivells mai vistos abans. | EP
 

Aquest mateix dilluns, el ministre ha informat que actualment hi ha deu persones que pateixen Òmicron a Anglaterra. De fet, segons ell, la situació torna a ser crítica. Doncs assegura que el Regne Unit s'enfronta a una onada de contagis i que el país es troba «de nou» en una situació límit: «És una nova carrera entre el virus i la vacuna. Ningú no sap res segur per ara».

Sense anar més lluny, des de l'OMS va insistir la setmana passada a tenir molta precaució amb la variant Òmicron. Doncs van explicar que, segons sostenen les dades, es tracta d'una variant «extremadament contagiosa».

Òmicron i la seva relació amb els joves

Sí que és cert que de moment se saben poques coses sobre aquesta variant sorgida al sud d'Àfrica. Els experts, però, tenen por que pugui 'reiniciar' la pandèmia a causa de la seva alta incidència en els joves.

De fet, els descobriments indiquen que Òmicron 'ataca' principalment els joves causant-los una sèrie de símptomes tals com la fatiga i el mal de cap.

Així mateix, a Anglaterra van descobrir a finals de la setmana passada un nou símptoma relacionat amb Òmicron: el 15% dels joves desenvolupaven erupcions a la pell.