Les principals destinacions turístiques dels catalans per als pròxims mesos, al descobert

Sant Feliu Guixols
El Delta de l'Ebre, la Costa Brava i els Pirineus són les destinacions turístiques preferides | CatalunyaDiari.cat

La crisi de la pandèmia del coronavirus ha provocat i provocarà molts canvis en la nostra vida, un d’aquests són les estimades i enyorades vacances. Davant la impossibilitat, a hores d’ara, d’agafar avions o viatjar més enllà del país, les destinacions turístiques que passaran a un primer pla seran les del mateix territori, és a dir, el turisme nacional.

En aquest sentit, un sondeig elaborat pel Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona assegura que les principals destinacions turístiques de Catalunya en els pròxims mesos seran el Delta de l’Ebre, la Costa Brava i els Pirineus. L’estudi s’ha fet mitjançant entrevistes a prop d’un miler d’agents turístics catalans durant el mes d’abril que han respost sobre les destinacions i preferències culturals a realitzar a Catalunya quan es reactivi el turisme de proximitat.

El professor de la Universitat de Barcelona i coordinador del sondeig, Jordi Tresserras, explica que «el primer que farà la gent es veure amics i familiars però a mesura que avanci l’estiu voldran anar a espais més amplis per sentir-se lliures després d'estar tant de temps tancats».

El Delta de l’Ebre, destinació favorita

Segons l’estudi, el Delta de l’Ebre es perfila com la principal destinació favorita dels catalans per aquest estiu amb prop d’un 30%. En segon lloc, apareix la Costa Brava amb un 28% i posteriorment els Pirineus amb un 20%. Més enllà d’aquestes tres destinacions, pocs agents turístics aposten per llocs com Barcelona o la Costa Daurada, associats a un turisme més multitudinari.

Tresserras assenyala que la majoria de persones opten pel lloguer d’apartaments o cases per tenir un control de les persones amb qui tindran relació amb l’objectiu de buscar el menor risc de contagi.

 

Menjar a l’aire lliure i passejar per la ciutat, principals activitats

L’estudi també analitza quines són les activitats preferides durant la destinació turística. Segons els resultats, prop d’un 24% dels enquestats opta per menjar a l’aire lliure, rebutjant l’interior dels locals. Per sota, es troben els passejos per les ciutats i centres històrics (16%), pobles amb encant (10%) i festes tradicionals (13%). Segueix la llista l’interès pels museus (5%), concerts i festivals (7%), llibreries (3%) i castells (2%).


Comentaris

envia el comentari