URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El fons d'inversió Proa Capital adquireix Pastas Gallo

Els propietaris de la companyia d'origen català han decidit vendre per 227 milions d'euros
Pastas Gallo, venut per més de 200 milions d'euros   | Cedida

 

El fons d'inversió espanyol Proa Capital ha comprat la catalana Pastas Gallo, segons ha avançat aquest divendres 'Expansión'. La firma espanyola ha ofert 200 milions d'euros per comprar l'empresa alimentària propietat dels cinc germans Espona, segons han indicat fonts properes a la negociació al mitjà.

 

Proa es va imposar finalment en la subhasta al grup format per Ventura Equity Partners i IdiliaFoods, que fa una setmana va presentar la millor oferta. Després de descartar a TowerBrook, el tercer en discòrdia, i negociar en paral·lel amb les dues millors opcions durant els últims dies, la família Espona, assessorada per EY, Banc Sabadell i Garrigues, va triar a Proa.

 

Impulsar el creixement de la companyia

Els fins ara propietaris mantindran una participació minoritària, d'entre el 15% i el 30% del capital. L'empresa, creada per la família de Rubí l'any 1946, té fàbriques a Granollers i Esparreguera, i una tercera a Còrdova, i l'any 2018 va registrar un benefici brut de 20 milions d'euros. En un comunicat, Pastas Gallo ha assegurat que havia realitzat l'operació «amb la finalitat d'impulsar el creixement de la companyia i de la marca Gallo».

 

Proa Capital participa en companyies com Ibermática, Fruselva, Moyca o Neoelectra i ha anunciat recentment l'adquisició d'IPD, un fabricant de productes dentals i additaments protètics. Aquest fons també participava en companyies com Saba, però va sortir de la companyia a finals del 2018, quan CriteriaCaixa va comprar a aquest fons.

 

També et pot interessar...