Imatge d'Albert Om a Rac1

Més problemes per a RAC1 després d'acomiadar Albert Om: preocupació a l'emissora

L'empresa editora de RAC1 ha patit unes pèrdues milionàries

El mes de maig passat, el periodista català Albert Om va ser acomiadat de RAC1. Tal com va afirmar el Diari Ara, la directiva de l'emissora de ràdio, va prendre la decisió de cancel·lar el programa del presentador, 'Islàndia'.

Fins aquell moment, Om ocupava la franja de 19:00 a 20:30 hores a l'emissora. Així doncs, Albert Om va posar punt final a la seva etapa professional a l'emissora de ràdio. El protagonista no s'hi va pronunciar públicament, encara que tornarà a TV3 amb un nou format nocturn: 'Una altra història'.

El motiu d'aquest acomiadament sorpresa podria estar motivat per problemes econòmics. Tal com va dir el Diari Ara, RAC1 voldria retallar despeses. Ara, sembla confirmar-se aquesta crisi al Grup Godó. L'empresa editora de l'emissora de ràdio, de La Vanguardia i del Mundo Deportivo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Unes pèrdues milionàries

Tal com afirma El Economista i segons els comptes de l'empresa amb Javier Godó al capdavant dipositats al Registre Mercantil de Barcelona, ​​el grup va tancar l'any passat amb pèrdues d'explotació de 5,063 milions d'euros. Unes dades realment preocupants.

El Grup Godó, després d'haver superat la pandèmia del coronavirus i haver tancat el 2021 amb un benefici net de 2,4 milions d'euros, torna a estar en números vermells. Així ho ha afirmat el mitjà esmentat anteriorment.

L'any passat, l'empresa de comunicació es va veure obligada a vendre el 20% de les seves participacions a Prisa Radio per 45 milions i el 2021, el grup va vendre la cadena de televisió 8tv, a l'empresari italià Nicola Pedrazzoli per 10 milions d'euros.

El director de RAC1 també va ser acomiadat

La notícia de l'acomiadament d'Om arribava després que el 30 d'abril passat, RAC1 decidís acomiadar el director, Jaume Peral. D'aquesta manera, els seus substituts van ser Eulàlia Carbonell i Xavi Pérez amb la voluntat d'«incorporar un perfil més enfocat a la gestió i no tant als continguts editorials».