IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La segona fase de mascaretes gratuïtes de la Generalitat arriba amb retard

La distribució s'havia d'iniciar aquest dilluns, 27 d'abril

Dues dones caminen pel carrer amb mascaretes.
Dues dones amb mascaretes mentre caminen per la via pública, en una imatge d'arxiu. | EP

El passat dilluns, 20 d'abril, va iniciar-se el repartiment de mascaretes gratuïtes a través de les farmàcies de Catalunya. La distribució va començar amb problemes: l'elevat gruix de persones que es va acostar a recollir la seva mascareta va fer col·lapsar el sistema durant diverses estones de la jornada d'aquell dilluns. Al llarg de la setmana, però, la normalitat es va recuperar i es van repartir milers de mascaretes arreu del país.

Aquest dilluns dia 27 havia d'arribar a les farmàcies de Catalunya un nou lot de mascaretes —la Generalitat va anunciar que se n'havia proveït de 14 milions, que aniria dosificant en el temps. El cert, però, és que el repartiment s'endarrereix i no començarà fins aquest dimecres, dia 29 d'abril. L'explicació que dona la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya és que es vol donar dos dies més de marge a aquelles persones que no han recollit la mascareta gratuïta amb la targeta sanitària.

Disparada la demanda de mascaretes infantils des de diumenge

L'empresa Robin Hat de Rubí, una de les primeres que va començar a fabricar caretes protectores quan va iniciar-se la crisi de la covid-19, treballa des de fa una setmana per donar resposta a l'allau de peticions de mascaretes per a nens que ha rebut. Javier Garrido, CEO de la companyia, ha explicat que la previsió és que les comandes d'aquesta tipologia de mascares siguin tres cops superiors a les de les d'adult.

Des del mes de març fins ara, Robin Hat ha testat més de 150 materials diferents. «Finalment estem fent servir un cotó certificat, hidròfob i transpirable», apunta Garrido, que afegeix que les teles estan estampades amb motius infantils. L'anunci que els nens i nenes podrien sortir al carrer a partir de diumenge passat i la manca de talles petites a les farmàcies ha disparat les alarmes entre les famílies que volen que els seus fills estiguin ben protegits quan comenci el desconfinament infantil.


Comentaris
Raquel
Doncs jo he anat avui a la farmàcia i m’han comentat que res de mascarilles gratuïtes, que mes primeres sí són gratuïtes però que les següents costaran 0,76 cèntims. Llavors a veure qui no diu tota ls veritat, les farmàcies o els mitjans de comunicació??

envia el comentari