El Procicat aprova finalment aixecar el confinament a tot Catalunya a partir de dilluns

La mobilitat general es restablirà a Catalunya a partir del dilluns, 26 d’abril

Ja hi ha veredicte: el Procicat ha decidit aixecar el confinament comarcal a Catalunya. Els responsables del Govern i de Salut acorden el que ja era un secret a veus i la mobilitat general es restablirà a Catalunya a partir del dilluns, 26 d’abril. Això sí, la mobilitat només es permetrà a dins el territori català, ja que per entrar-ne i sortir-ne (a excepció d’Andorra, que sí accepta aquesta mobilitat) caldrà tenir una justificació.

D’altra banda, però, els bars i restaurants queden fora d’aquest procés d’obertura. I és que si bé és cert que el doctor Argimon va explicar ahir que Salut havia posat sobre la taula del Govern obrir restaurants i bars per servir sopars, també ho és que el Procicat ha decidit finalment declinar la proposta. Per tant, tot quedarà igual per a bars i restaurants: només podran obrir fins les 17.00 hores.

Això sí, sobre la taula sí que hi ha l’obertura dels restaurants dels centres comercials, quelcom que encara no s’ha fet oficial, però que s'anunciarà demà mateix.

El Procicat ho farà oficial dijous

Cal destacar, en aquesta línia, que el Procicat ho anunciarà demà mateix, dijous, 22 d’abril. Catalunya relaxarà així unes mesures vigents des del 7 de gener, a excepció de la petita treva de mobilitat que es va fer durant la Setmana Santa. De fet, membres del Govern com la consellera Alba Vergés o Miquel Sàmper han anat insistint des de la setmana passada que el Govern sí que contemplava dur a terme un petit pla de desescalada.

Ara, doncs, ja hi ha veredicte: Catalunya permetrà la mobilitat general a partir de dilluns vinent i ja no caldrà justificant per moure’s entre comarques, com sí havia passat fins ara. Tot i això, el Govern insistirà en el fet que la mobilitat entre comunitats continuarà sense permetre’s, a excepció d’aquells que comptin amb un justificant per fer-ho.


Comentaris

envia el comentari