Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Clients esmorzant en una terrassa de la Rambla de Girona

El Procicat decidirà en les pròximes hores si modifica les restriccions anti-Covid

El doctor Argimon demana tenir en compte que en els darrers dies s'ha alentit el descens de casos de coronavirus

Clients esmorzant en una terrassa de la Rambla de Girona
El sector de la restauració manté la seva petició de poder obrir durant tot el dia. | ACN

El Procicat anunciarà entre aquest dijous i aquest divendres si a partir del pròxim dilluns, 22 de febrer, modifica les restriccions anti-Covid vigents a Catalunya. Ho ha avançat el programa 'El món a RAC 1', que ha explicat que fins darrera hora d'aquest dimecres els departaments de Salut i d'Interior han estat treballant en la possibilitat de flexibilitzar les mesures vigents fins al pròxim 21 de febrer.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

En aquest sentit, el citat mitjà ha afegit que per prendre la decisió final, el Govern tindrà en compte l'advertència que des del Departament de Salut ha fet el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. El doctor ha assegurat que el descens de nous casos s'ha alentit en els darrers dies, mentre que la pressió assistencial als hospitals catalans es manté encara molt alta.

Encara hi ha més de 600 malalts a l'UCI

Argimon ha explicat que «nosaltres pensàvem que pel cap de setmana estaríem en aquella xifra de 7.000 persones infectades a la setmana. Això sembla que s’està frenant, però encara tenim molts malalts a l’UCI, més de 600. Si ara comencem una quarta onada, la comencem amb 300 malalts més que la segona». El secretari de Salut Pública ha afegit que «dimecres la taxa de transmissió va créixer un parell de centèsimes, fins al 0,84, i el risc de rebrot només va caure un punt».

Sobre l'estacament de les xifres, Argimon ha descartat que sigui conseqüència de la mínima flexibilització de mesures que va iniciar-se la passada setmana, mentre que ha dit que una hipòtesi podria ser la variant britànica, més contagiosa i que a Catalunya ja suposa el 32% dels nous casos a Catalunya. El secretari de Salut Pública ha explicat que «podríem començar a pensar també que, si les variants que fins al dia d’avui estaven baixant a un ritme correcte, ara tenim aquest aplanament».

Magda Campins demana que la desescalada sigui molt lenta

Per la seva banda, la cap d’epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha recomanat que la desescalada sigui molt lenta per evitar possibles complicacions amb les noves variants del coronavirus. Ho ha dit en una entrevista a Televisió Espanyola, en què també ha parlat sobre la Setmana Santa, explicat que no creu que hi hagi llibertat de moviments, però que «reobrir algunes coses, probablement sí, però no reobrir de forma total».

L'epidemiòloga ha assegurat que «si no ens afecten aquestes variants que estan circulant i fem una desescalada molt lenta, per Setmana Santa estarem millor que ara, indubtablement, però no podem reobrir-ho absolutament tot, perquè si no, tornarem a una situació com la que es va produir després de la segona onada».