Persones caminant per un carrer d'Extremadura amb mascaretes

El Procicat avala que els festivals i equipaments culturals puguin mantenir l'activitat si apliquen mesures

Els festivals Cruïlla XXS, el Grec, Pedralbes i la Sala Barcelona mantenen la programació

Els festivals  Cruïlla XXS, Grec, Pedralbes i Sala Barcelonahan decidit mantenir les programacions previstes. La decisió arriba després d'una reunió on el Procicat, que ha d'autoritzar els equipaments i activitats culturals com a excepcions perquè puguin mantenir l'activitat, hagi aprovat «prioritzar-les» tant si es fan a l'aire lliure –temporals o extraordinàries- com a l'interior, si compleixin «estrictes» mesures sanitàries i de seguretat: seient assignat, hora concertada, mascareta i registre de dades dels assistents. Amb tot, el Procicat manté que hi ha d'haver una autorització expressa de l'òrgan però clarifica els termes per resoldre la inseguretat jurídica, una circumstància que s'interpreta com un aval a les activitats culturals.

El Procicat estableix el procediment a través del qual els ajuntaments podran vehicular la tramitació i fixa els criteris a partir dels quals s'avaluaran les peticions. D'una banda, diu que podran sol·licitar excepcions els  equipaments culturals  per a les seves activitats habituals, especialment, «en casos que facilitin l'assistència de persones vulnerables als efectes de la  covid-19», pels efectes de la calor i d'acord amb les mesures que preveien els plans sectorials del sector de la cultura, per a les quals «els ajuntaments hauran de fer un seguiment i control».

  

  

D'altra banda, hi inclou també les activitats  «temporals o extraordinàries»  a l'aire lliure i amb seient assignat, amb les mateixes condicions.