Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se

El Procicat no prorrogarà les mesures especials per frenar la covid-19 a Reus

Així, les restriccions deixaran d'estar en vigor a partir de les 00.00 hores d'aquest dissabte

Diversos sanitaris amb roba especial de protecció contra la Covid-19 vestint-se
El Procicat no prorrogarà les mesures de Reus i n'aplicarà de noves restrictives a Vic i Manlleu | cedida

El Procicat ha anunciat que no prorrogarà les mesures especials aplicades per frenar el contagi de la covid-19 a la ciutat de Reus durant les últimes setmanes. Deixaran d'estar en vigor a partir de les 00.00 hores d'aquest dissabte, dia 2 d'octubre. La setmana passada, l'organisme liderat pels departaments de Salut i Interior, va acordar mantenir les restriccions una setmana més. Tot i això, va decidir flexibilitzar l'aforament en actes religiosos —que podien arribar al 50%— i activitats cultural de caràcter artístic i musical –fins un 70%- al considerar que presentaven menys risc de generar possibles brots.

Noves mesures a Vic i a Manlleu

Paral·lelament, el Procicat ha aprovat aquesta mateixa tarda mesures especials a Vic i Manlleu per reduir l'augment de contagis per la covid-19. Entre les restriccions hi ha, en l'àmbit de l'hostaleria i la restauració, que s'elimina el consum en barra en bars i restaurants, i es limita l'aforament, tant a l'interior com a l'exterior, a un 50%. També, pel que fa als actes religiosos i les activitats esportives, s'haurà de limitar l'assistència a la meitat.

Demanen a la ciutadania que es quedi a casa tant com pugui, redueixi al màxim l'activitat social i limiti els contactes, tant com sigui possible, al grup de convivència habitual. Les mesures entraran en vigor quan es publiquin en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i s'aplicaran durant 15 dies.

A banda de la supressió del consum en barra i limitar a la meitat l'aforament, el Procicat obliga a tancar bars i restaurants, com a màxim, a l'1 de la matinada. Alhora recomana, sempre que sigui possible, utilitzar el servei a domicili i comandes per endur-se. Pel que fa als actes religiosos com casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, aquests hauran de limitar l'assistència a la meitat de l'aforament. També es limitarà la meitat l'assistència a les activitats esportives.

Pel que fa a les activitats culturals d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, com a l'aire lliure, es podran seguir fent sempre que l'aforament no superi el 70%. En referència als comerços, demanen que s'evitin les aglomeracions i mantenir la distància física de seguretat d'1,5 metres. L'aforament màxim permès, en aquest cas, serà l'equivalent a 2,5 metres quadrats per persona.