Pla mitjà d'uns alumnes amb mascareta fent classe en una escola

Un professor recomana els pares que instal·lin l'aplicacio RadarCovid per protegir els seus fills

El físic Álex Arenas ha aprofitat la piulada per instar el Govern a comunicar la importància d'instal·lar l'app

El professor de Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona i físic Álex Arenas ha fet una piulada en què recomana fer ús de l'aplicació RadarCovid, que mostra els usuaris d'aquesta si han estat en contacte amb persones contagiades de coronavirus.

«Mares i pares de tot CAT, si els vostres fills ja fan ús de mòbil, els hi podeu instal·lar l'app RadarCovid, i així, si han estat en contacte amb una persona infectada, ho sabreu, i podreu actuar encara que sigui asimptomàtic», ha escrit el professor. A més, ha aprofitat el mitjà per dirigir-se al compte oficial del Govern català perquè comuniqui la importància d'instal·lar l'app.

Experts critiquen l'aplicació 

Cal dir, però, que, malgrat que cada vegada són més les persones que es descarreguen l'aplicació de 'Radar Covid' per poder saber al moment si han estat en contacte amb algú que hagi presentat símptomes de coronavirus, diversos experts apunten que aquesta aplicació podria no ser tan útil com asseguraven.

Un grup de 100 investigadors van demanar fa gairebé dos mesos al govern espanyol màxima transparència en el rastreig de contagis. «Sense un procediment obert que possibiliti la implicació de tota la comunitat i dels destinataris de l''app', aquesta no gaudirà de la confiança necessària per a la seva adopció massiva», van etzibar alguns dels investigadors, entre els quals es troben Carmela Troncoso o Ricardo Baeza-Yates.

Tanmateix, la secretària d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, va manifestar a principis d'octubre que «la tecnologia ha d’estar per damunt dels colors polítics quan es tracta de protegir la ciutadania». D’aquesta manera, va posar sobre la taula el fet que els governs de Madrid i Catalunya no estiguessin utilitzant aquesta ‘app’ per les seves preferències polítiques on es qüestionen la majoria de les decisions del govern espanyol.