Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Mossos blindant la seu d'ERC a Barcelona.

Màxima tensió a la seu d'ERC: els professors hi irrompen i els Mossos intervenen

Desenes de manifestants demanen el cessament de Cambray a la seu d'ERC, custodiada per antiavalots

Moments de màxima tensió a la seu d'Esquerra Republicana. Desenes de docents s'han aplegat davant la seu que el partit republicà té al carrer Calàbria de Barcelona exigint al president Pere Aragonès el cessament de Josep Gonzàlez i Cambray. 

Un grup de manifestants, però, ha anat més enllà i han accedit just a l'interior de l'edifici. Ha estat allà, a les portes de l'espai, on han exhibit una pancarta exigint la dimissió del conseller d'Educació i també han llençat diverses pintures contra els vidres de la seu. 

Finalment, els Mossos d'Esquadra s'han personat amb la BRIMO per dissuadir la protesta i a hores d'ara ja blinden la seu dels republicans. Una dotzena d'antiavalots són ara mateix a les portes de la seu. 
 

Els sindicats se senten «enganyats»


Els sindicats mantenen la vaga fixada per aquests dies i titllen «d’engany» les quatre sessions de mediació que s’han fet al departament de Treball amb Educació. Així, lamenten que les posicions continuen d’allò més allunyades i denuncien la «incapacitat negociadora» de la conselleria encapçalada pel Josep González Cambray, de qui demanen la dimissió com a màxim responsable. 

El departament, per contra, defensa que ha fet «els moviments necessaris» i sosté que no es poden atendre les demandes dels sindicats «totes i al mateix temps» pel seu elevat cost econòmic. 

També demanen als representants que acudeixin a la mesa sectorial prevista per aquest dijous.

Després de pràcticament una setmana de l’inici del procés de mediació entre els sindicats educatius i el departament d’Educació, finalment no s’ha pogut arribar a un acord, i es mantenen les dues jornades de vaga convocades per aquesta mateixa setmana. 

Després d’estar reunits matí i tarda, els membres del comitè han sortit lamentant el fracàs del procés, a causa del «tarannà autoritari» de la conselleria.