Imatge d'un socorrista hissant la bandera vermella en una platja

Prohibit el bany a diverses platges de Barcelona per mala qualitat de l'aigua

Ho ha anunciat Protecció Civil a través del seu portal web i les xarxes socials

Protecció Civil ha informat a través del seu compte de Twitter i de la seva pàgina web que en aquests moments està prohibit el bany a totes les platges de Badalona per mala qualitat de l'aigua. A més, hi ha 73 platges a tot Catalunya amb bandera groga, és a dir que hi està permès el bany però amb precaució, i 92 platges més tenen bandera verda. 

Segons les dades del seu portal web, les platges afectades per la prohibició són totes —nou platges en total— les de la ciutat de Badalona: la Platja de la Móra, la Platja del Coco, la Platja del Pont del Petroli, la Platja de l'Estació, la Platja dels Patins de Vela, la Platja dels Pescadors, la Platja del Pont d'en Botifarreta, la Platja del Cristall i la Platja de la Barca Maria. La prohibició, en canvi, no afecta les platges veïnes al nord, com la dels Toldos, a Montgat; ni la Platja del Litoral, al sud, de Sant Adrià de Besòs.

A la majoria de les platges de Badalona l'aigua és tèrbola, és a dir que té moltes partícules en suspensió, probablement a causa dels aiguats i les tempestes dels últims dies.

Neixen 40 cries de tortuga careta a Barcelona en la segona nit d'eclosió del niu de la platja de la Mar Bella

Un total de 40 cries de tortuga careta (Caretta caretta) han nascut aquest cap de setmana al niu localitzat aquest estiu a la platja de la Mar Bella de Barcelona. D’aquestes, 32 s’han deixat anar al mar un cop examinades per professionals, mentre les 8 restants s’han traslladat a la Fundació CRAM per a la seva cria en captivitat.

És el segon naixement consecutiu, després que dijous ja van treure el cap cinc cries. D'aquesta manera, a la posta de la Mar Bella només queden 15 ous pendents de fer eclosió, els quals s'espera que ho facin durant les pròximes hores. És la primera vegada que una tortuga careta fa una posta a les platges de Barcelona i també és el primer niu localitzat al litoral català, del total de cinc identificats aquest estiu.

El niu de Barcelona es va localitzar la nit del 15 al 16 de juliol, després que el dia abans es veiés una tortuga per la zona. Tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat i de la Fundació CRAM, juntament amb investigadores especialistes en tortugues, es van desplaçar a l’indret per avaluar les condicions del niu.

Dels 77 ous que contenia, 60 es van deixar a la platja, tot i que el niu es va traslladar uns metres terra endins per evitar el contacte amb l’aigua, fet que podria posar en perill l’èxit de la posta. La zona es va delimitar amb una tanca perimetral i ha estat vigilada les 24 hores per un dispositiu de voluntariat organitzat per l’Ajuntament de Barcelona.

Després del naixement de les primeres 45 cries, el mateix dispositiu segueix en marxa a l'espera que facin eclosió els 15 ous pendents. En paral·lel, hi ha 17 ous que es van traslladar a les instal·lacions del CRAM per a la incubació artificial i es troben també a punt de fer eclosió.