Prohibit el consum de dos aliments per evitar rebrots de coronavirus

Un municipi ha prohibit menjar-ne a la via pública

Persones caminant per un carrer d'Extremadura amb mascaretes
L'ajuntament ha decidit prohibir el consum dels dos aliments a la via pública | Cedida

El coronavirus continua ben present en el nostre dia a dia, ja que gairebé a totes les províncies d'Espanya han tornat els brots del virus i ho han fet abans del previst. A Catalunya les zones més afectades són l'àrea metropolitana de Barcelona i el Segrià.

En algunes zones ja s'han aplicat noves mesures per intentar contenir els brots i evitar la propagació del virus. D'altres llocs, busquen noves mesures per posar punt final al contagi. Aquest és el cas del municipi de Deleitosa, a Càceres on s'ha prohibit menjar dos aliments a la via pública.

Prohibit el consum de pipes i llaminadures

L'ajuntament d'aquest municipi ha decretat que està prohibit el consum de pipes i llaminadures a la via pública per evitar possibles contagis, segons recull el mitjà 'El Caso'. El consistori d'aquest poble de 700 habitants anunciava aquest cap de setmana la mesura i afegia que també queda prohibit fer 'botellón' i qualsevol activitat que pugui comportar l'aglomeració de persones al carrer.

Tot i que a Deleitosa no hi ha un rebrot important, el seu alcalde, Juan Pedro Domingo, vol evitar que això passi i per això demana aplicar aquestes mesures que considera que poden ajudar a evitar el contagi al carrer. Es tracta del primer municipi que aplica aquesta mesura que ja s'està estudiant en altres municipis de la zona.

Barcelona, la ciutat amb més contagis de Catalunya

Barcelona s'ha convertit en la ciutat catalana on s'han detectat més casos de coronavirus en els últims dies tot superant a Lleida en el nombre total de casos detectats entre el 9 i 15 de juliol amb 803 casos positius. Aquestes dades van portar a la Generalitat a estendre les recomanacions i limitacions decretades al Segrià a diversos municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona

La incidència era de 49 sobre 100, el passat 15 de juliol, a Barcelona mentre en el mateix període a Lleida la incidència era de 528 casos per 100.000 habitants i de 166 a l'Hospitalet de Llobregat. En aquest sentit, cal destacar que els 50 casos per cada 100.000 habitants és el punt del qual es considera impossible retornar sense restriccions de mobilitat.


Comentaris

envia el comentari