Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la zona blava que actualment hi ha a l'antiga Hispània

L'antiga Hispània de Reus tindrà més pisos i més implicació pública del que s'havia previst

La ronda de consultes prèvies amb el sector privat ha permès a l'Ajuntament plantejar-se una implicació més gran i una ampliació del projecte

El projecte urbanístic de l'antiga Hispània de Reus no es desenvoluparà segons estava previst inicialment. S'hi projectaran més pisos dels que s'havien anunciat i, a més, l'Ajuntament i les empreses municipals s'implicaran en una proporció més gran de la prevista inicialment.

La regidoria d'Habitatge, Teresa Pallarès, durant la presentació del nou pla estratègic de Redessa, s'ha emplaçat a presentar els projectes que s'estan treballant «pròximament». Sí que ha confirmat, però, que l'Ajuntament s'implicarà més del que havia previst inicialment en la urbanització de l'antiga Hispània, a l'actual zona blava de la Riera d'Aragó.

La regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui, afirmava la setmana passada en una entrevista a Cadena SER de Reus, que la ronda de consultes prèvies amb empreses del sector ha modificat la planificació inicial. La idea que s'havia anunciat era que promotors privats urbanitzessin la zona i hi aixequessin els edificis.

Més pisos dels previstos i sense participació privada

Després de la ronda de consultes prèvies, i tot i que s'ha rebut interès per part de les empreses, aquell plantejament inicial ha canviat. Berasategui exposava que, a més de l'Ajuntament de Reus en si, consideren que tenen prou capacitat per implicar-s'hi Redessa per la banda de l'habitatge i Reus Mobilitat i Serveis pel que fa al futur aparcament i a una part de la urbanització.

Tot i que a l'entrevista plantejava un projecte íntegrament públic, fonts municipals matisen que el canvi no faria desaparèixer completament la implicació privada, sinó que n'augmentaria la proporció pública. Segons s'havia presentat fins ara, s'havien d'aixecar dos edificis, amb els baixos repartits entre ús comercial i municipal. A sobre hi havien d'anar 45 pisos de mercat i 35 d'habitatge protegit respectivament.

El projecte inclou la creació d'un pàrquing soterrat i la creació d'un nou carrer amb una petita zona per a vianants. Actualment, però, el consistori preveu poder-hi invertir més del que s'havia plantejat i, segons ha detallat Pallarès, el conjunt dels pisos construïts arribaria als 90.

Pel que fa als habitatges de protecció oficial, apunta, «la majoria han de ser pisos per a gent jove o parelles joves que no tenen disposició de crèdit per tenir un pis de mercat i van a buscar pisos d'HPO». Tot i això, Pallarès ha deixat clar que «sempre conservem, dins de tots aquests projectes, una part d'habitatges que son per donar resposta a famílies vulnerables».

Una altra actuació que s'ha fet, en aquest cas per recuperar habitatge públic, és la intervenció a la Casa dels Mestres, al passeig de Mata. «Estem endreçant els pisos, i no farem fora ningú, però sí que revisarem els contractes», detalla Pallarès com dues de les mesures que s'hi prendran. Les obres en si calcula que acabaran d'aquí a dos anys, després d'haver anat adequant tots els pisos per comptar amb els 28 que hi ha a l'edifici.