ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Catalunya i Madrid, amb els pitjors pronòstics: Arriba la segona onada

L'augment de nombre de contagiats a Madrid i Catalunya auguren una escalada del coronavirus a l'agost

Diverses persones Passejant i de fent esport a al passeig marítim de Barcelona
Espanya podria viure una segona onada de l'coronavirus el proper mes d'agost | EFE

Els rebrots i l'augment de contagis a Espanya són el que més preocupen en aquest moment a les autoritats espanyoles. En les últimes setmanes s'han disparat els contagis en comparació a quan va finalitzar l'estat d'alarma ara fa un mes. Les comunitats autònomes s'estan veient desbordades per l'escassetat de mitjans per mantenir a la gent confinada a casa seva.

El creixement dels contagis i l'aparició de nous brots repartits per tota la geografia espanyola fan predir el pitjor: l'agost pot ser l'inici de la segona onada del coronavirus. A això se suma que des de fa diverses setmanes, el Ministeri de Sanitat ha deixat d'informar els caps de setmana sobre l'evolució de l'epidèmia, i l'única cosa que es transmet ve de les comunitats autònomes.

Rècord de contagis aquest passat cap de setmana

Aquest passat dissabte, 25 de juliol, Catalunya ha donat el nombre més gran de contagis, des que fa una mica més d'un mes, el 21 de juny, Espanya entrés a la nova normalitat. En total han estat 1.493 casos nous de coronavirus, fregant els 90.000 infectats.

Fins a la data s'han comptabilitzat 281 brots actius a tot el país, i els que més preocupen segueixen sent els d'Aragó i Catalunya, encara que l'última xifra registrada a Madrid ha fet saltar les alarmes a la Comunitat, amb onze brots en els últims dies.

Al límit de posar noves restriccions

La Comunitat de Madrid ja es prepara per a restringir l'oci nocturn i el nombre de persones que puguin reunir en un mateix espai. Per la seva banda, Catalunya ja va tancar discoteques la passada setmana.

Madrid no descarta tornar a imposar restriccions en els àmbits on s'han detectat més casos de contagi: reunions familiars, oci nocturn, terrasses o desplaçaments- si la situació s'agreuja. «Si cal prendre mesures, ho farem, i si podem anticipar-nos, ho farem», va anunciar el vicepresident, Ignacio Aguado.

Països europeus veten el pas d'espanyols

El vicepresident de Govern de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, espantat per les peticions de França, Noruega o Bèlgica perquè els seus ciutadans no passin per Catalunya, ha explicat que tot i les noves dades, Catalunya és una destinació segura per passar les vacances estivals.

No obstant això, l'Executiu assegura que Espanya es troba en un escenari de control de la pandèmia i que els brots «estaven previstos» i s'han detectat precoçment.

Al nostre país, l'epidèmia deixa ja més de 28.000 morts i més de 272.000 contagiats, sent especialment preocupant l'increment de contagiats a la Comunitat de Madrid, la que més casos acumula.


Comentaris

envia el comentari