Ripollet tanca un casal d'estiu esportiu en confirmar-se un positiu en un grup

Els organitzadors s'han posat en contacte amb totes les famílies

Menor llençant una fletxa en una activitat d'un esplai d'estiu
Tanquen un casal d'estiu en confirmar-se un positiu en un grup a Ripollet | TVE

L'Ajuntament de Ripollet ha tancat un casal d'estiu esportiu en confirmar-se un positiu en un grup, segons ha informat el consistori a través de les xarxes socials. Es tracta del casal esportiu que se celebra cada any en instal·lacions municipals.

Des de la regidoria d'Esports han informat aquest dilluns que una persona ha donat positiu per covid-19 en un dels grups del casal i davant d'això s'ha decidit anul·lar les activitats per aquesta setmana. Es dona la circumstància que aquesta era la darrera setmana del casal, motiu pel qual s'ha donat per acabat. La regidoria ha explicat que s'ha contactat amb totes les famílies participants «per tal que compleixin les mesures sanitàries de protecció per evitar al màxim els riscos de contagi».

L'infant del casal de Ripoll que tenia un positiu al seu entorn dona negatiu

L'infant del casal de Ripoll que tenia un positiu de covid-19 al seu entorn ha donat negatiu a la prova PCR. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de la ciutat, que ha recordat que des d'aquest dijous hi havia 30 nens i 4 monitors en aïllament preventiu a l'espera dels resultats del test.

Amb la prova negativa, els afectats poden trencar l'aïllament i recuperar l'activitat, de manera que a partir de dimarts podran tornar al casal. L'Ajuntament també ha agraït a tothom qui treballa al casal l'aplicació dels protocols «en tot moment» i ha demanat a totes les famílies que segueixin totes les indicacions. En aquest sentit, admeten que tothom pot contagiar-se de coronavirus però remarquen que cal notificar-ho ràpidament.

El casal Estiu Actiu de Ripoll està format per 4 casals diferents de la ciutat, amb grups dividits per edat. El grup afectat només incloïa infants de 3r i 4t de primària i des del consistori han remarcat que «mai» tenien contacte amb els altres grups de convivència. Així, encara que en el total d'infants a Estiu Actiu hi ha uns 140 nens de 4 a 16 anys, només aquest grup de 30 infants ha necessitat aïllament.

A més, el consistori també remarca que des del Govern se'ls ha fet dues inspeccions per comprovar que complien els protocols i garantien la distància i separació entre grups.


Comentaris

envia el comentari