Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de l´amo d´un estanc i bitllets d´euro

El propietari d'un estanc sorprèn: el salari que pot guanyar a Espanya

Un conegut usuari de TikTok ha revelat el sou mitjà d'un estanquer després d'invertir fins a 200.000 euros

A través de la xarxa social TikTok sempre ens assabentem de qüestions curioses sobre diferents aspectes desconeguts per a la majoria de la població. Avui ens centrem en un sobre el salari que cobra el propietari d'un estanc. I així ho ha compartit l'usuari Adrián Martín al compte personal de TikTok.

Aquest emprenedor i cofundador d'Hotel Treats va posar el focus en allò que factura de mitjana un estanc al nostre país i la quantitat neta que li queda. Sense pensar-s'ho dues vegades, Adrián ha preguntat a un dels milers d'estanquers existents a tot Espanya quina és la mitjana que factura aquest tipus de negoci en qüestió.

L'amo de l'establiment li he contestat que "la mitjana és entre un i dos milions d'euros". Encara que allò que li queda en net és molt menys del que ens pensem. Són moltes despeses les que ha d'afrontar, a més d'impostos diversos que deixin un sou no gaire elevat.

Sorpresa en saber quant guanya el propietari d'un estanc i què li queda en salari net

"Fent càlculs d'un milió d'euros de facturació, et poden quedar 85.000 € bruts. Li treus una persona, que són 25.000, ja que te'n queden 60. Un lloguer, si no en tens res, te'n queden 50”, enumerava l'estanquer davant l'emprenedor.

"La quota d'autònoms, gas, el que sigui, te'n queden 40, amb l'IRPF et queden 30.000 €. I dius, val 30.000 € a l'any treballant i he pagat per una llicència que factura un milió, uns 200.000 € que trigaria sis anys a rendibilitzar això”, ha especificat.

Exemple de guany net d'un estanquer facturant 1 milió l'any

CONCEPTEEUROS
Salari brut+ 85.000
Sou emprat- 25.000
Lloguer- 10.000
Autònoms i subministraments- 10.000
IRPF- 10.000
TOTAL30.000

Per si no n'hi hagués prou, el tiktoker Adrián Martín li ha preguntat pel preu mitjà d'un paquet de tabac a Espanya. La resposta de l'estanquer ha sorprès notablement, ja que tot i tenir un preu al voltant dels 5 euros, aquest es porta en net uns 0,20 euros per paquet. Així ho ha revelat l'estanquer en un altre dels vídeos de TikTok del conegut tiktoker.