YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La proposta que Sánchez té sobre la taula per decretar el confinament domiciliari ja

El Partit Popular estudia donar suport a un nou estat d'alarma que permeti les autonomies utilitzar aquesta mesura

El president Pedro Sánchez amb mascareta i un micròfon davant, mirant al costat dret
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es resisteix a decretar un confinament domiciliari. | Cedida

La tercera onada de coronavirus ha suposat que moltes comunitats autònomes es trobin en risc extrem per l'elevada incidència de la pandèmia, amb un increment continuat de nous casos positius i una important ocupació en les UCI. Preocupen, i molt, comunitats com Catalunya, la Comunitat Valenciana, Madrid, la Rioja i les Illes Balears, que superen amb escreix els límits de risc marcats pel govern espanyol.

En aquest sentit, diverses autonomies ja han demanat que el govern central els permeti decretar un confinament domiciliari, ja que l'actual estat d'alarma —vigent fins al 9 de maig— no permet legalment aquesta possibilitat. Fins al moment, tant Salvador Illa, com Pedro Sánchez han rebutjat aquesta possibilitat, argumentant que les mesures que estan adoptant les diferents comunitats autònomes són més que suficients, mentre insten a esperar que es vegin resultats, fent una crida a la paciència.

Tres autonomies governades pel PP demanen el confinament domiciliari

Tot i això, l'Executiu de Pedro Sánchez podria canviar de posició si finalment el PP facilités la declaració d'un nou estat d'alarma que permetés aquest confinament. Ho explica aquest divendres el diari 'La Razón', que assegura que els populars podrien donar suport a un nou estat d'alarma que recollís la possibilitat de realitzar confinaments domiciliaris. Precisament, tres de les autonomies que han demanat al govern central un marc legal per aplicar aquesta mesura estan governades pel Partit Popular.

En aquest sentit, fonts dels populars han apuntat al citat mitjà que «alguna cosa s'ha de fer. El més lògic és que si una comunitat autònoma ho demana, pugui actuar i prendre totes les mesures que consideri necessàries, ja que els governs autonòmics són els que tenen més coneixement de la situació». Cal recordar que el PP es va abstenir en l'aprovació de l'estat d'alarma vigent i que va deixar de donar suport a les pròrrogues de l'estat d'alarma durant la primavera.

Tot i la informació del diari 'La Razón', el líder dels populars, Pablo Casado, ha reclamat una modificació de la Llei orgànica de Salut Pública perquè es doti a les autonomies de base legal perquè puguin decretar confinaments domiciliaris sense la necessitat d'un nou estat d'alarma. «El govern ha d'articular un marc nacional que deixi un marge d'actuació a les comunitats autònomes i els ens locals, segons la incidència del coronavirus que tinguin», apuntava ahir Casado.


Comentaris

envia el comentari