Protecció Civil es contradiu de cara a la celebració de les eleccions del 14F

Isabel Ferrer no descarta que es pugui modificar alguns confinaments perimetrals abans de l'11 de gener

Un home dipositant un vot en una urna
Isabel Ferrer no descarta que es pugui modificar alguns confinaments perimetrals abans de l'11 de gener | Cedida

La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha assegurat que tenint en compte la situació epidemiològica actual «en principi no es podrien celebrar les eleccions» del 14-F. En una entrevista al 324, la directora de Protecció Civil ha dit que els comicis encara no s'han tractat en reunions del Procicat perquè només miren «fins a la setmana vinent» i ha dit que «no es pot fer ciència-ficció». 

Encara que ha recordat que la decisió no es prendrà fins al 15 de gener, ha alertat que amb els indicadors actuals no es podria celebrar el 14-F.

Rectificació al cap de poca estona

Tot i això, la situació és tan complexa que sembla que ni els mateixos membres de Protecció Civil es posen d'acord internament. Moments després d'aquesta entrevista a televisió, Protecció Civil ha assegurat en declaracions a l'ACN que les eleccions del 14 de febrer tindran lloc «segons el previst» seguint els procediments elaborats pel Govern en el marc del Procicat. 

Segons han confirmat fonts de l'òrgan a l'ACN, la celebració està «plenament garantida el dia d'avui». La prioritat, en aquest sentit, és mantenir el dispositiu «amatents a la situació epidemiològica en cada moment». 

Protecció Civil surt, així, al pas de les declaracions d'aquest diumenge de la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, que en una entrevista al 324 ha dit que, el dia d'avui, «no es podrien celebrar les eleccions el 14-F». Amb tot, serà una reunió convocada per al 15 de gener quan es valorarà si els comicis al Parlament es poden celebrar en la data prevista.

Les dades a Catalunya segueixen empitjorant

Com ja era d'esperar, i com ja fa setmanes que desenes d'experts avisen, les festes de Nadal estan portant dades molt dolentes pel que fa als contagis a Catalunya, igual que a la resta de l'Estat. De fet, aquest mateix diumenge, el Departament de Sanitat ha informat que la velocitat de propagació de la Covid a Catalunya (Rt) ha augmentat fins a 1,11, nou centèsimes més que fa 24 hores. 

D'altra banda, el risc de rebrot també ha augmentat: per ser més exactes, ho ha fet en 54 punts, fins a arribar als 422. En paral·lel, s'han detectat, ni més ni menys que 1.470 casos nous confirmats a través de PCR o test d'antígens. Això eleva la xifra total a 370.923 infectats a Catalunya des de l'inici de la pandèmia


Comentaris

envia el comentari