Frenada en sec: Protecció Civil s'oposa a relaxar una criticada mesura a Catalunya

El subdirector de Protecció Civil afirma que «tot el que sigui anar més enllà de l'àmbit comarcal és anar incrementant riscos»

Pla tancat d'un agent dels Mossos d'Esquadra demanat la documentació a una conductora
Sergio Delgado considera que un confinament metropolità a Barcelona significaria incrementar riscos | ACN

El subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha alertat que fer un confinament metropolità a Barcelona, en comptes del comarcal que ha demanat l'Ajuntament de Barcelona, significaria incrementar els riscos. Delgado ha dit que el confinament del cap de setmana passarà de municipal a comarcal el divendres al matí, i considera que «ja és una ampliació prou significativa».

 «Tot el que sigui anar més enllà de l'àmbit comarcal i no estigui plenament justificat per alguna necessitat de corregir elements de risc, és anar incrementant riscos», ha afegit. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que els delictes de desobediència i resistència contra l'autoritat la setmana passada es van incrementar un 19,2%.

Sàmper afirma que el trànsit de sortida de l’àrea metropolitana ha augmentat

Delgado considera que «tota la mobilitat que es faci de llarga distància és un contacte de risc perquè connecta àmbits que no són de contacte habitual, connecta bombolles que es troben una vegada a l'any». El subdirector de Protecció Civil ha destacat que «aquest serà el principal element de risc» els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 de gener.

«Hem d'evitar aquesta connexió entre bombolles, entre domicilis, entre persones sense un contacte freqüent i habitual, excepte en els casos que tingui un element de millora de benestar emocional psicològic de les persones», ha explicat.

Sàmper ha explicat que el trànsit de sortida de l'àrea metropolitana de Barcelona entre dijous i diumenge passat ha augmentat comparat amb les dades de fa dues setmanes. Ha atribuït el canvi de tendència a la situació meteorològica. El dijous la circulació va augmentar un 2,3% respecte a les dues setmanes anteriors, divendres un 5,3%, dissabte un 13,6% i diumenge un 10%.

Un cap de setmana amb múltiples sancions

Els cossos policials van aixecar 119 actes i van tancar tres locals aquest diumenge, que va ser la nit número 50 de confinament nocturn. Per exemplificar les actuacions dels agents Sàmper ha destacat que el dissabte a les 20.30 hores es van denunciar 30 persones que celebraven un casament en un restaurant del Prat del Llobregat perquè no eren del mateix municipi i per tant incomplien el confinament municipal.

Dissabte a les 20.20 hores també hi va haver una inspecció en un restaurant de Sant Quirze per excés aforament i es van denunciar 117 dels 238 clients per excés d'aforament. Divendres a les 20.30 hores es va actuar contra un local de Sant Antoni de Vilamajor amb excés d'aforament. Diumenge a les 14:30 hores es van posar 18 denúncies contra participants d'una festa en una casa rural de Sils.

Els delictes mantenen les xifres baixes respecte de les dades del 2019 en un 27,8%. Els robatoris amb violència i intimidació cauen un 38,8% i els robatoris i furts en establiments ho fan en un 32,3% mentre els furts es redueixen un 47,1%. No obstant això, Sàmper ha explicat que els delictes de desobediència, resistència i atemptat contra l'autoritat s'han incrementat un 19,2% i també han crescut els que tenen a veure amb estafes per internet.


Comentaris

envia el comentari