Protecció Civil intentarà evitar tornar a tancar la restauració amb les noves mesures

El Procicat es reuneix aquest dilluns amb «totes les mesures sobre la taula»

Una dona netejant una taula a la terrassa d'un local de la ciutat de Lleó
El Procicat es reuneix aquest dilluns amb «totes les mesures sobre la taula» | Europa Press

La directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, no descarta tornar a tancar els negocis de la restauració per frenar els contagis de coronavirus a Catalunya, tot i que ha afirmat que «es mirarà d'evitar».

En una entrevista a TV3 aquest diumenge que ha recollit Europa Press, Ferrer ha explicat que el Procicat es reunirà aquest dilluns per estudiar les causes de l'augment dels casos positius i, en funció d'aquestes, «es prendran les mesures que corresponguin».

Una de les restriccions que es poden modificar és el tancament perimetral — ha explicat — tot i que «totes les mesures estan sobre la taula» i es prendran aquelles que siguin imprescindibles, en paraules de Ferrer.

Contradiccions per a les eleccions del 14F

Quan li han preguntat si les eleccions catalanes previstes per al 14 de febrer es podrien celebrar en una situació epidemiològica com l'actual, Ferrer ha respost que «en principi, no». No obstant això, fonts de Protecció Civil han matisat posteriorment que la celebració de les eleccions està garantida ara com ara, fet que ha provocat gran confusió per les contradiccions que s'estaven donant entre els mateixos membres.

Ferrer ha afegit que la decisió no es prendrà fins al 15 de gener i que estarà marcada per les previsions per als indicadors epidemiològics que els experts tinguin per al 14 de febrer.

Experts avisen del col·lapse hospitalari en pocs dies

El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar, Robert Güerri, ha estat entrevistat aquest diumenge al matí al 'Via lliure' de RAC 1, i ha dedicat les seves paraules a parlar sobre la perillosa situació en la qual ens trobem després de les festes de Nadal. 

Güerri ha alertat que la situació dels contagis torna a estar descontrolada i demana als governs que s'actuï amb urgència: «En aquests moments, la situació comença a estar fora de control. Quan paguem les conseqüències d'aquests últims 10 dies la situació serà molt complicada, i anem molt tard. Les mesures per aturar-ho hauran de ser molt contundents».

A més, el doctor no ha dubtat en augurar una quarta i, fins i tot, una cinquena onada, tot i encara estar a les portes de la tercera: «Si no tenim clar que hem de vacunar, i que hem de fer-ho de forma massiva i el més ràpid i contundent possible, tindrem una tercera onada, que serà molt dura, en dues o tres setmanes. I, si no actuem ràpidament, també una quarta i una cinquena».


Comentaris

envia el comentari