Protecció Civil recorda que la mobilitat entre regions haurà d'esperar a la fase 3

Ho ha explicat aquest diumenge el seu sotsdirector a Catalunya, Sergio Delgado

Diversos vehicles circulant per la ronda de Dalt el 28 de desembre de 2019
La mobilitat entre regions estarà permesa a la fase 3. | cedida

El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha recordat que la mobilitat continua restringida entre les regions sanitàries. «La mobilitat d'oci i comerç entre regions no estarà permesa fins a la fase 3», ha avisat Delgado aquest diumenge als micròfons de Catalunya Ràdio.

El sotsdirector de Protecció Civil ha reconegut que això dificulta el trànsit a l'àrea metropolitana de Barcelona, dividida actualment en tres regions sanitàries. «El que cal prioritzar és el que determini el Departament de Salut. Ens adaptarem al que marqui la gestió sanitària. Som conscients d'aquesta realitat», ha afegit Delgado més tard en declaracions a RAC1. «Ens preocupa certa relaxació i la sensació que ja no hi ha confinament», ha assegurat.

Buch celebra l'autorització a les manifestacions

En un altre ordre de coses, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha celebrat que el govern espanyol hagi rectificat i permeti les manifestacions al carrer com demanava la Generalitat, tot i les restriccions per la pandèmia de coronavirus. «Estem parlant d'un dret fonamental que no podia estar en contra de la lluita contra la covid-19», ha assenyalat Buch. «Vam fer una sèrie de propostes que inicialment no van ser ben acollides pel Ministeri de l'Interior però, amb el pas dels dies, les ha acceptat i són les condicions que posa ara per a manifestar-se», ha assenyalat el conseller d'Interior, que també ha afirmat que els responsables de Protecció Civil estan estudiant l'últim BOE per «donar respostes» a les noves mesures per a les regions en fase 1 i 2.

«Tenim un equip que està traduint el llenguatge administratiu del BOE a una informació més senzilla i entenedora per a la ciutadania», ha etzibat Buch, que ha detallat que les noves mesures dictades per als territoris en fase 1 afecten al comerç, els museus i a les activitats permeses a l'aire lliure. «També hi ha canvis en les passejades de menors de fins a 13 anys ja que podran sortir acompanyats de més d'un adult, tal i com plantejava el Govern», ha apuntat el conseller d'Interior, que ha avançat que als territoris en fase 1 també s'aixecarà a partir del 25 de maig la prohibició d'obres i reformes en edificis habitats. «I pel que fa a les regions que entrin en fase 2 hi haurà noves mesures més relaxades en hostaleria i restauració», ha precisat Buch.


Comentaris

envia el comentari