Una nova prova pilot permetrà treure's el batxillerat amb doble titulació aquest nou curs

Amb només un any més de classes, els alumnes podran obtenir la titulació de batxillerat i un cicle formatiu

El pròxim dijous dia 12 de setembre comença un nou curs escolar, un any que comença amb moltes novetats. Aquest curs s'estrena una  nova modalitat  dintre de l'educació. Es tracta d'unaprova pilot per alumnes que cursin batxillerat, la qual és més flexible i pot ser atractiva per aquells que vulguin obtenir diferents titulacions

Enguany s'estrena la nova modalitat per poder cursar una doble titulació: consisteix a realitzar 3 anys d'estudis per acabar obtenint el títol de batxillerat i un cicle formatiu de grau mitjà, del qual es pot escollir entre esports o el d'arts plàstiques. 

Aquest pla pilot, el qual ha estat impulsat des de la Generalitat, es començarà a fer en set instituts diferents arreu de Catalunya: Institut Ferran Tallada (Barcelona), Institut de Vic, Instituts Jaume I (Salou), Escola d'Arts d'Olot, Escola d'Arts Ondara (Tàrrega), Escola d'Arts de Móra la Nova - Institut Julio Antonio de Móra d'Ebre i Institut Joanot Martorell d'Esplugues de Llobregat.

Augmenten el nombre d'instituts, escoles i professors

Aquest nou curs comença ben mogut. El Departament d'Ensenyament ha decidit obrir 8 instituts i 25 instituts escola nous  per l'increment d'alumnes que hi ha hagut. A més, han estat contractats 670 professors més, tot i que la borsa seguirà oberta durant el curs escolar. A més, s'obren oposicions amb una oferta de 3.155 places noves, la gran part les quals estaran destinades a la secundària.

Els centres concertats que segreguin per sexe o condició socioeconòmica, no rebran més subvencions | Catalunya Diari

 

La segregació per sexe es queda sense subvenció

Per altra banda, s'han fet molts canvis en les normatives i en els programes implantats a les escoles. En primer lloc, el Departament ha anunciat que serà l'últim curs escolar en el qual les escoles concertades que segreguin per sexe o per motius socioeconòmics rebin subvenció de la Generalitat. De fet, tots aquests diners seran destinats a centres públics, segons les seves necessitats. 

Programes de comunicació i salut

A més, s'incorporaran nous programes, com ara un programa de comunicació nomenat 'Tenim Paraula', ja que s'ha detectat que molts alumnes de 4t d'ESO, tot i tenir els coneixements suficients, tenen molta dificultat en explicar-se

Un altre programa que tiraran endavant és fruit d'un acord amb el  Departament de Salut. Aquest busca promocionar i prevenirl'atenció a l'alumnat amb necessitats especials de salut, l'atenció a la salut mental i la docència en centres de salut i a casa.

També et pot interessar...