Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els periodistes de 'Cazamariposas' criticats a Twitter després dels polèmics comentaris sobre Fernández Ochoa

Dos periodistes, criticats per dir que no els «importa» la desaparició de Blanca

La polèmica va esclatar després d'una 'story' a Instagram dels encarregats de cobrir la notícia per a 'Cazamariposas'

L'operatiu en marxa per a la recerca de Blanca Fernández Ochoa ultima recursos envers la manca de pistes clau
L'operatiu en marxa per a la recerca de Blanca Fernández Ochoa ultima recursos envers la manca de pistes clau | 112 Comunitat de Madrid

 

Quan el focus mediàtic se centra en la malaltia greu o la desaparició d'una persona no manquen mai els comentaris inoportuns a les xarxes socials i, en conseqüència, l'actuació d'internautes amb el posat de falsos herois  que responen en defensa de la víctima a capa i espasa.

Aquesta vegada la controvèrsia l'han protagonitzada un reporter i una càmera del programa de Divinity 'Cazamariposas' durant el cobriment del dispositiu de recerca de Blanca Fernández Ochoa, que té lloc a les deveses de Cercedilla.

«Estem aquí en un moment de 'relax' i Irene i jo tenim una pregunta: Tothom aquí està molt seriós i nosaltres estem molt bé. Ens importa ben poc. Som males persones?», exclamava el periodista Sergio Silva en una 'story' al seu compte d'Instagram acompanyat d'Irene, l'operadora de càmera.

Com era d'esperar, els comentaris desafortunats  (com a mínim)  han fet esclatar Twitter, la xarxa per excel·lència arrebossada de polèmica, calumnies i respostes insultants que, sovint, no tenen res a veure amb la matèria. 

Insultar sense miraments: l'arma defensiva

Alguns usuaris reclamen l'acomiadament immediat  dels periodistes, mentre que d'altres, obviant la responsabilitat corporativa de Mediaset, ja titllen de culpables a la cúpula del programa. Malgrat això, la bateria d'insults ha estat probablement hegemònica; des de «pseudoperiodistes» i «'gilipolles'» a «brossa humana» o «escòria».

Ara bé, mai falta els qui aprofiten per fer política i els que traspassen una línia. «Quina mena d'educació s'imparteix a Catalunya. La majoria d'aquests 'sonats' vénen d'allà. Ànimes veganes», ha respost un internauta en un tuit completament fora de lloc. 

Ara, la pilota està sobre la teulada dels periodistes, que segurament hauran de disculpar-se públicament, i de la cadena, que haurà de decidir sobre la permanència de Sergio i Irene com a treballadors del programa.

També et pot interessar...