Foto de dues persones de Renfe amb gossos.

Revolució a Renfe: permetran que els gossos pugin al tren

Renfe prepara una prova pilot perquè puguin viatjar gossos amb els seus amos

Renfe posarà en marxa molt aviat una prova pilot que permetrà viatjar en tren a gossos de fins a 40 kg, acompanyats dels seus amos. L'assaig es durà a terme a partir del 13 de setembre i només durant tres mesos.

Aquest és un projecte que s'impulsarà en una selecció de trens de llarga distància de la línia Madrid - Barcelona. Seran tant AVE directes com semidirectes del Corredor Nord-est d'aquesta mateixa línia.

Tanmateix, només es permetrà un gos 'gran' per viatger i un màxim de dos gossos 'grans' per tren. D'aquesta manera, hauran d'anar en un sol vagó i deixant un espai de dues places determinades.

Imatge d'arxiu d'un tren AVE de Renfe
Aquesta prova pilot de Renfe és un pas més pel que fa al compromís de la companyia amb els seus clients. | Europa Press

No obstant això, els gossos d'assistència i les mascotes de menys de 10 kg continuaran sota la mateixa normativa comercial que pot consultar-se a la pàgina web de Renfe.

Es tracta d'un pas més en el compromís de la companyia amb els seus clients. Així, demostren que cada cop són més conscients de la importància que té pel passatger el fet de poder viatjar amb les seves mascotes.

Amb la col·laboració de Nestlé Purina

La marca i Renfe Viajeros han arribat a un acord de col·laboració per promocionar els serveis de transport del ferrocarril de Renfe per viatjar amb gossos als trens AVE i de llarga distància.

L'aliança es va tancar a l'estació Puerta del Sol Madrid i la van firmar Mark El-Khoury, el director general de Nestlé Purina, i Sonia Araujo, la directora general de Renfe Viajeros. Una col·laboració que dona peu a una promoció conjunta d'accions comercials i altres activitats per difondre el Proyecto Mascota Grande i els serveis de transport ferroviari de la companyia.

Foto d'una mà humana i una pota de gos.
Nestlé Purina ha assessorat Renfe amb una guia de viatge. | Canva

Per aquest projecte, Nestlé Purina ha assessorat la companyia i ha elaborat una guia de viatge perquè les mascotes i els seus amos gaudeixin d'un viatge agradable en tren.

Aquesta guia de bones pràctiques vol assegurar el benestar de l'animal durant el viatge i aconsella que els gossos portin la seva pròpia manta o joguina (que no faci soroll). A més, és millor no alimentar-lo les hores prèvies al viatge, ja que d'aquesta manera es prevenen marejos o que l'animal ho passi malament.

Renfe té com a objectiu principal promoure un servei excel·lent pel que fa a aquest aspecte. A més, vol posar en marxa l'assessorament en aquest tema de tot el personal de serveis.