Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Maite González i Ramon Ferré, formalitzant l'acord de govern.

El PSC de Calafell es garanteix la majoria amb un acord amb el PP

Maite González assumirà la Comissió de Promoció Esportiva

Maite González i Ramon Ferré, formalitzant l'acord de govern.
Maite González i Ramon Ferré, formalitzant l'acord de govern. | PSC Calafell

 

El PSC de Calafell ha anunciat aquest divendres 14 de juny un nou acord de governabilitat, en aquest cas amb el PP, que li garanteix una majoria estable per aquest mandat. La fórmula ha estat la mateixa que la que s'ha fet servir amb En Comú Podem, es tracta d'un acord per donar suport extern al govern, assumint la presidència d'una comissió, que en el cas del PP serà la de Promoció Esportiva.

Maite González, l'única regidora dels populars a Calafell i a tot el Baix Penedès, també coordinarà les polítiques de Promoció Esportiva, en coordinació amb la persona que s'encarregui de la regidoria d'Esports, que serà del PSC, i podrà assistir a les juntes de govern locals. A canvi, el PP garantirà la investidura de Ramon Ferré com alcalde aquest dissabte, així com la governabilitat durant els pròxims quatre anys

Un govern de nou regidors amb el suport extern d'ECP i el PP

Tal com es va anunciar amb el pacte amb els comuns, en casos de discrepància en alguns dels punts que es presentin al ple, les dues formacions establiran negociacions per a consensuar la proposta definitiva. Aquest acord dona al govern del PSC —amb nou regidors— el suport extern de dos regidors més, amb el qual es garanteix la majoria. Durant el passat mandat, el PSC ja va optar per aquesta opció amb Ciutadans, tot i que el pacte es va trencar un any després per l'entrada del consistori a l'AMI.

Si no hi ha noves incorporacions després del ple de dissabte, els partits Sumem+, ERC, la CUP, UAM i Cs es quedaran a l'oposició durant aquest mandat. El ple de dissabte es farà a les dotze del migdia a l'aire lliure, a la plaça de Catalunya, sempre que el temps ho permeti. En cas de pluja es traslladaria a la sala de plens de les dependències municipals de la platja. Ramon Ferré assumirà l'alcaldia del municipi per segona vegada, després de la clara victòria als comicis del 26 de maig.