Alejandro Fernández, amb Jero Merino al Vendrell.

El PP es queda amb un sol regidor al Baix Penedès

L'extrema dreta es queda sense representació al Vendrell, després de 16 anys

El Partit Popular (PP) segueix en caiguda lliure a Catalunya i el Baix Penedès, i a les eleccions municipals d'aquest 26 de maig s'ha certificat que va camí de ser un partit residual. Els populars s'han quedat amb només un regidor a tota la comarca, el que han obtingut a Calafell. Maite González serà l'única representant del partit de Pablo Casado. De fet, a Calafell és l'únic lloc on el partit ha mantingut pràcticament els mateixos vots que el 2015 (670 per 700 fa quatre anys), però no han pogut conservar el segon regidor, amb el qual Juanjo García queda fora.

A la resta de la comarca, la patacada ha estat sonora, sobretot al Vendrell, on el PP ha perdut els seus habituals dos regidors, i ha passat de 987 vots a 631. Jero Merino i Miguel Ángel Cilleruelo queden fora del consistori, i de res els ha servit la jugada de posar la ex de PxC Araceli Bundó al número tres. També a Cunit el PP ha perdut el seu únic representant i la meitat dels vots que havia tret el 2015, quedant-se amb només 217. 

Maite González s'ha quedat com a única regidora del PP al Baix Penedès.
Maite González s'ha quedat com a única regidora del PP al Baix Penedès. | PP Calafell

 

Ciutadans no aprofita la caiguda del PP

Les altres candidatures que havien presentat els populars a la comarca (Albinyana, Banyeres i Santa Oliva)  han naufragat, destacant els irrisoris 13 vots que el partit ha tret a Albinyana. Es podria pensar que el vot tradicional del PP ha anat a Ciutadans, però el cert és que el partit taronja ha obtingut uns resultats modestos al Baix Penedès, i la crescuda respecte al 2015 ha estat tímida (de vuit a deu regidors). Mantenen els tres regidors de Cunit i els dos de Calafell, però en perden un al Vendrell, quedant-se amb dos. Tenen representació per primer cop a Santa Oliva, Albinyana i Bellvei.

El Vendrell gira l'esquena a la ultradreta  

L'altra gran notícia que molts candidats del Vendrell s'afanyaven a destacar ahir era que, per primer cop en 16 anys, la capital del Baix Penedès ha quedat lliure de l'extrema dreta. La desaparició de PxC, partit que havia arribat a obtenir cinc regidors, no ha fet que el seu vot anés cap als dos partits que el podien capitalitzar. Som Identitaris, amb Juan Carrasco al davant, no ha arribat ni als 300 vots, i Vox ha estat tant desaparegut durant la campanya com als resultats finals (326 vots). L'ombra d'August Armengol era, pel que sembla, molt allargada.