Imatge d'un carrer del poble lleidatà de Vinaixa, a la comarca de les Garrigues

El PSC demana ampliar el confinament municipal a les zones rurals de Catalunya

Els socialistes també proposen que es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers amb França, Andorra i l'Aragó

El PSC ha reclamat al Govern que «eixampli» els actuals confinaments municipals a comarcals a les zones rurals de Catalunya o, «almenys, diferenciï les mesures restrictives imposades per als municipis de menys de 3.000 habitants». El cap de llista dels socialistes per Lleida el 14-F, Òscar Ordeig, considera «absurd» confinar un municipi amb un centenar d'habitants i més tenint en compte que «en bona part d'aquests pobles, fins i tot, registren una molt baixa afectació de la pandèmia de la Covid-19».

Segons el candidat socialista a la província de Lleida, les restriccions «indiscriminades» que ha aplicat el Govern de la Generalitat «estan suposant un greu perjudici econòmic en aquests territoris, especialment a la Vall d'Aran, l'economia de la qual depèn molt de les relacions comercials amb França». És per això que ha demanat que «es faciliti la mobilitat dels territoris fronterers amb l'Aragó, Andorra i França».

En aquest sentit, Ordeig acusa el Govern «tenir molt poc o nul coneixement del territori» i de «no conèixer la realitat de les zones rurals i dels pobles petits», tal com «ja va passar a l'estiu amb el confinament de Lleida i pobles del Segrià».

Greu perjudici als municipis petits

El cap de llista del PSC per Lleida sosté que «no es poden aplicar les mateixes mesures de Barcelona als petits municipis o als micropobles», ja que «fer-ho suposa un greu perjudici si tenim en compte la greu falta de serveis bàsics, resultat de les retallades d'aquest mateix Govern», ha assenyalat.

Sobre això, Ordeig ha recordat que aquesta diferenciació ja es va fer durant l'estat d'alarma, a l'inici de la pandèmia, i, per tant, considera que «seria bo que la Generalitat prengués nota d'allò que altres administracions han fet bé».