Raquel Gómez Castellanos era política del PSOE a Puertollano.

El PSOE anuncia la mort de Raquel Gómez Castellanos

Raquel Gómez Castellanos ha mort a 52 anys

El PSOE s'ha acomiadat aquest dilluns de Raquel Gómez Castellanos. Actualment exercia el càrrec de vicesecretària general del partit a Puertollano, però havia estat regidora a l'ajuntament manxec. Va estar al consistori durant tres legislatures.

 

«Sempre ens quedarà el seu record, el seu gran exemple de vida, el seu llegat com a companya sempre disposada a col·laborar a l'agrupació». Amb aquestes paraules van voler recordar-la a la formació de Puertollano a través de les xarxes socials. En senyal de dol, la seu del grup polític romandrà tancada aquest dimarts.

Gómez Castellano va morir a 52 anys després de lluitar contra un càncer des del 2020. Va estar molt implicada en la vida política de la ciutat entre el 1999 i el 2011. En aquest període, va ocupar diversos llocs de responsabilitat durant els mandats de Casimiro Sánchez i Joaquín Hermoso.

Quan va formalitzar el seu comiat del consistori, va continuar amb l'activitat professional en l'àmbit del dret. Això no va impedir que se seguís implicant en la vida social i cultural del municipi.

Havia estudiat a l'institut Dámaso Alonso i posteriorment es va llicenciar en Dret a la Universitat de Castella-la Manxa. Va concloure els seus estudis el 1995. Després d'un període com a edil al consistori local, es va incorporar a la Cambra de Comerç de Ciudad Real.

Raquel Gómez Castellanos, a l'ajuntament de Puertollano.
Raquel Gómez Castellanos, a l'ajuntament de Puertollano, on va exercir de regidora. | Ajuntament de Puertollano 

Va exercir tasques de tècnic de dinamització empresarial, responsabilitzant-se del programa 'Dinamiza Alcudia'. Es declarava una gran apassionada de la literatura. Així ho demostra que el 2018 posés en marxa el Certamen Nacional de Cartas de Amor que organitzava l'Asociación de Amas de Casa.

Les reaccions dels companys de Raquel Gómez Castellanos no es van fer esperar. Des del Grup Municipal de Ciutadans van voler donar el condol a familiars, amics i companys en «uns moments tan durs».

El secretari general dels socialistes, Miguel González Caballero, va destacar «els seus dies a la seu, que quan hi era brillava d'una altra manera». No es va voler oblidar del seu «exemple humà, tan treballadora, humil i gran companya».

Es queda amb «aquest toc literari de guanyar premis que sempre donava a totes les notes que trèiem. Gràcies per tot, gràcies per aquests mesos que m'has regalat al teu costat», ha assenyalat emocionat.

En un to molt semblant es va expressar l'edil de Festejos a l'Ajuntament, Jesús Caballero. «No es pot estar més trist. No podia ser millor persona, millor mare, compromesa i amb ideals des de les entranyes».

Primer pla de Raquel Gómez.
La regidora del PSOE era molt estimada pels seus companys. | Twitter 

Una de les persones que coneixia millor la faceta política de la morta era Casimiro Sánchez, l'exalcalde de Puertollano. La considerava «una bona mare, una bona professional», que va destacar per ser «honrada, compromesa i gens ambiciosa de poder».

Raquel Gómez Castellanos, un exemple a seguir

L'exregidor es mostrava abatut per la pèrdua de Raquel. «Quan s'inverteix l'ordre natural de la vida, diuen els pares que perden els seus fills que aquesta és la tragèdia més gran. Quan els mestres sabem de la mort d'algun alumne també sentim un dolor indescriptible», explica.

Es queda amb el record i «la satisfacció que aquesta alumna va participar sempre complint els principis ètics i de solidaritat. Ha practicat aquesta coherència i aquests valors en una vida curta», recordava l'exalcalde de la ciutat.

Segons la seva opinió, «ens deixa un exemple a seguir, una gran admiració i respecte en tots els qui la van conèixer».

El funeral de l'exregidora Raquel Gómez Castellanos tindrà lloc aquest dimarts a les 15:30 hores a la parròquia de Sant Josep. La família del PSOE plora la seva mort i la recordarà sempre amb molta admiració.