Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Refugiada ucraïna

Els refugiats ucraïnesos rebran permís de residència i treball en 2 hores

El centre d'acollida de refugiats se situarà al complex de la Fira de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona espera que els refugiats ucraïnesos puguin fer una «regularització exprés» del permís de treball i de residència en dues hores. 

Aquesta mesura anirà dirigida per aquells que es dirigeixin al centre d'acollida que l'Estat instal·larà a la Fira de Barcelona.

Ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Laura Pérez, que ha demanat que els ucraïnesos que han arribat a la ciutat els últims dies «puguin fer vida» al territori després d'aquests tràmits. 

Tal com ha dit aquest matí a 'TV3' el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, el centre comptarà amb funcionaris de la Policia Nacional i del Ministeri.

A més rebrà el suport de la Creu Roja, per tramitar la documentació i analitzar les necessitats en cada cas.

El centre d'acollida obrirà aquest divendres

Pérez ha indicat que l'ajuntament ha decidit cedir el complex de la Fira de Barcelona per posar-hi el centre d'acollida de refugiats que, si no hi ha obstacles logístics que ho impedeixin, podria obrir les portes a partir de divendres, segons Escrivá.

Permís de treball i de residència per als nouvinguts

El consistori espera que els 1.500 ucraïnesos que s'han establert a Catalunya en les últimes setmanes i que estan allotjats pel sistema nacional d'asil passin per aquest nou centre en els pròxims dies, així com els que vagin arribant.

La intenció és que surtin amb el permís de residència i de treball i que el tràmit s'efectuï en tan sols dues hores. 

Tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona Laura Pérez
Laura Pérez, Tinenta d'alcaldia de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona. | ACN

L'ajuntament ha acollit 205 persones fins al moment

L'espai comptarà amb un dispositiu de la Creu Roja que farà un diagnòstic de les necessitats concretes de cada persona i amb funcionaris del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

La tinent també ha demanat que aquesta fase «no s'eternitzi» i ha assegurat que compten amb el compromís del Ministeri perquè el centre «segueixi funcionant fins que sigui necessari».

Fins ara, l'ajuntament ha acollit a 205 persones en allotjaments municipals que al dia següent han estat transferides al sistema d'asil gestionat per la Creu Roja.

Per últim, Pérez ha destacat la feina feta fins ara pel sistema nacional d'asil.