Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carretera col·lapsada

Els transportistes anuncien talls a les carreteres de Catalunya: «No passarà cap cotxe»

En els pròxims dies es podrien produir talls en vies principals

La vaga del transport ja fa un dia que és vigent. Aquesta té el seu origen en el descontentament dels treballadors davant l'increment del cost del combustible.

Avui és el segon dia de l'aturada indefinida convocada per a la Defensa del Sector de Transport de Mercaderies per Carretera Nacional i Internacional. Els quals representen a les mitjanes i petites empreses.

En diferents punts de Catalunya, per ara, s'han realitzat piquets informatius que han provocat diverses restriccions, impedint el pas, tant d'entrada com de sortida, als camions. 

De moment, tal com han anunciat a '8TV', els transportistes mantindran aquestes petites mobilitzacions, però esmenten que en els pròxims dies es podrien produir talls en carreteres principals. 

Així doncs, declaren que es farà de manera gradual fins a tallar per complet vies importants, fins que el govern espanyol sigui capaç de negociar amb els afectats.

«No passarà cap vehicle», ha sentenciat un conductor.

Demanen que no es criminalitzi al sector

La Confederació Empresarial de Transports per Carretera de Catalunya (Cetcat) ha reclamat que no es criminalitzi al sector.

A més, ha demanat la dimissió del director del Servei Català de Trànsit (SCT), Ramon Lamiel per afirmar que l'augment de mortalitat en les autopistes catalanes es deu a l'increment del pas de camions.

L'entitat ha assegurat que «són estadístiques numèriques» que no han estat analitzades en profunditat, i que l'augment del trànsit també ha estat en cotxes.

Ha reclamat el relleu de Lamiel «per no atendre» les necessitats del sector, prendre decisions sense consultar-ho amb els professionals i obviar totes les al·legacions presentades a les noves.

Ministra de Transports Raquel Sánchez
La Ministra de Transports, Raquel Sánchez, reclama prudència. | ACN

El govern espanyol demana «calma»

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha afirmat que la vaga «no està tenint massa incidència», tot i que «cal ser prudents». 

«Crec que cal fer una crida a la calma, que d'això en sortirem tots junts», ha dit abans de recordar que el president del govern, Pedro Sánchez, ha anunciat un pla de resposta global a la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna.

Segons Sánchez, la situació del transport «està controlada» i ha assegurat que malgrat la situació de vaga «l'abastiment està garantit».